Logo SedumdakenLoket wit

10 voordelen sedumdak

Wilt u bijdragen aan een beter klimaat en meer groen in de buurt? Een sedumdak aanleggen is een eenvoudige manier met vele voordelen, zowel ecologisch als maatschappelijk en financieel.

Ondervind voordelen van een sedumdak

Ontdek uw beste deal

Binnen 60 seconden aangevraagd

Voordelen sedumdaken

Betere isolatie, bespaart tot 20% op uw energierekening
Absorbeert regenwater, vermindert wateroverlast
Een sedumdak zorgt voor schonere lucht in de buurt
Verdubbelt levensduur dak en hogere woningwaarde

Pluspunten sedumdak

Wat is het voordeel van een sedumdak?

Een sedumdak aanleggen brengt veel voordelen met zich mee. Het groendak verhoogt de biodiversiteit, verlaagt de omgevingstemperatuur en werkt isolerend, waardoor u minder vaak de verwarming in de winter- en de airco in de zomer hoeft te aan te zetten. Hiermee spaart u niet alleen het klimaat, maar ook uw portemonnee. Regenwater wordt opgevangen en rendement op zonnepanelen verhoogd.

Vind, vergelijk en bespaar

Heeft u de knoop doorgehakt en wilt u aan de slag gaan met een sedum dak? Bij ons vraagt u gratis vrijblijvende offertes aan, dan gaan wij op naar geschikte groen dak leveranciers met een lage sedumdak prijs.

Voordelen sedumdak op een rij

 1. Wateropslag: Een groot voordeel van sedumdaken is dat het regenwater absorbeert. Nu het klimaat verandert, worden regenbuien steeds heftiger. In de afgelopen 60 jaar is de hoeveelheid neerslag zelfs gestegen met 20%. Soms valt er in een hoosbui meer dan gemiddeld in één maand! Onze rioleringen kunnen deze hoeveelheid water in een keer niet verwerken en raken overbelast, met overstromingen op straat als gevolg. Een sedumdak helpt hierbij. De plantjes, substraat en drainage vangen het water op en geven dit vertraagd af aan de omgeving. Hierdoor raakt de riolering minder snel belast.
 2. Schonere lucht: Sedum gebruikt CO2 in de groei, zet dit om in zuurstof en filtert eveneens fijnstof uit de lucht. Zo woont en/of werkt u in een gezondere omgeving.
 3. Verlengde levensduur dak: De plantjes van de groendaken beschermen het dak tegen zon, UV-straling, neerslag en meer. Hierdoor wordt de levensduur van uw dak verdubbelt! Een slimme investering dus.
 4. Uitstekende isolatie: Energiekosten worden steeds hoger. In de zomer draait de airco flink en in de winter moet de verwarming goed opgestookt worden. Met een sedumdak bespaart u hierop! Het isoleert de ruimte uitstekend.
 5. Vermindert geluid binnen- en buitenshuis: Groendak heeft als extra functie dat het fungeert als geluidsbarrière in- en rond de ruimte. Zo geniet u van meer omgevingsrust. 
 6. Verhoogt biodiversiteit: Creëer een groenere omgeving met sedum, wat insecten, bijen, vlinders en vogels aantrekt.
 7. Lagere omgevingstemperatuur: Sedumplantjes absorberen en reflecteren zonlicht. Hierdoor wordt het zowel binnenshuis als op het dak koeler. In de stad kan dit leiden tot een temperatuurverlaging van wel 3 °C. In combinatie met een verbeterde isolatie, is dit positief op uw energierekening v.w.b. de airco. In de zomer heeft u met deze temperatuurverlaging minder last van hittestress, wat een positieve invloed heeft op uw gezondheid.
 8. Tot 20% meer rendement zonnepanelen: De verlaagde temperatuur zorgt er ook voor dat de zonnepanelen meer zonne-energie opwekken, wat leidt tot een hoger rendement. Een sedumdak met zonnepanelen levert tot 20% meer rendement op!
 9. Verhoogt woningwaarde: Investeringen om lagere, vaste lasten te hebben, betekent ook een waardevermeerdering van uw huis of pand.
 10. Minder brandgevaar: Doordat de planten veel vocht opslaan, branden deze minder goed. Mocht er onverhoopt brand uitbreken op het dak, werkt het sedumdak brandvertragend.

Vergelijk offertes

1

Vul uw gegevens in als
postcode en type dakbedekking

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 2

Wij checken en matchen u met de beste leveranciers

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 3

Ontvang vrijblijvende offertes en begeleiding subsidietraject

4

Akkoord met offerte,
alles in één keer geregeld

Ontvang de beste deals van aanbieders

Voordelen groen dak

Een groen dak heeft vele voordelen en ziet er schitterend uit. Iedere dag had u uitzicht op een standaard, grijze dakbedekking. Daar brengt u eenvoudig verandering in met een groene dakbedekking van sedumplantjes. Het gehele jaar groen, met in de periode april-september bloeitijd. Creëer een gezondere leefomgeving, zowel voor uzelf als bijen, vlinders en vogels vanwege de verhoogde biodiversiteit. Want het klimaat verandert. Maakt u zich daar net als wij ook zorgen om? Ga aan de slag met een groendak!

Nadelen sedumdak

Waar voordelen zijn, zijn ook nadelen. Of beter gezegd: aandachtspunten. 

 1. Hogere kosten dan reguliere dakbedekking: de kosten van een sedumdak liggen hoger dan bij een reguliere dakbedekking. Houd hier rekening mee door vooraf offertes aan te vragen met de totaalkosten. Dit betreffen wel investeringskosten, daar het op termijn – zoals u bij bovenstaande sedumdak voordelen heeft kunnen lezen – juist besparingen oplevert. 
 2. Zwaar: een sedumdak brengt extra gewicht met zich mee. De plantjes zelf zijn licht. Maar wanneer het dak regenwater opvangt, heeft het een verzadigd gewicht van ongeveer 80 kg/m². Uw dak moet voldoende dragend vermogen hebben om dit op te kunnen vangen.
 3. Lekkage bij verkeerde aanleg: het aanleggen van een sedum dakbedekking is relatief eenvoudig. Al helemaal bij een plat dak met sedumcassettes, waarvan het voordeel is dat deze gemakkelijk zijn aan te planten. Bij met name sedummatten wordt meer werk gevraagd en moeten er ook lagen onder gelegd worden. Belangrijk is dat dit goed wordt gedaan, om lekkage te voorkomen. Vraagt u bij ons offertes aan en geeft u op een akkoord? Dan ontvangt u van de leverancier instructievideo’s. 
Voordelen van sedumdak

Veelgestelde vragen over voordelen sedumdak

Een sedumdak biedt diverse voordelen. Denk hierbij aan een verhoogde biodiversiteit en schonere lucht met meer zuurstof. Maar ook de functie van regenwateropslag, de isolerende werking en het verhoogde rendement op zonnepanelen zijn belangrijke redenen van mensen om een sedumdak aan te leggen.

Dit verschilt per locatie en hangt af van verschillende factoren. Gemiddeld is het in de zomer binnenshuis wel 4 graden Celsius koeler, wat een besparing op kan leveren van 7% op de energiekosten, doordat de airco niet hoeft te draaien.