Logo SedumdakenLoket wit

Sedumtray kopen

Wilt u op eenvoudige wijze een sedumdak aanleggen? Maak gebruik van sedumtrays! Dit kant-en-klare systeem klikt u op uw dak snel in elkaar. Goedkope sedumtrays kopen van hoge kwaliteit? Vraag hier offertes aan! 

Maak uw sedumdak met sedumtrays

Ontdek uw beste deal

Binnen 60 seconden aangevraagd

Voordelen sedumtray

Betere isolatie, bespaart tot 20% op uw energierekening
Absorbeert regenwater, vermindert wateroverlast
Een sedumtray zorgt voor schonere lucht in de buurt
Verdubbelt levensduur dak en hogere woningwaarde

Sedumtrays kopen

Kant-en-klaar systeem

Het aanleggen van een sedum dak wordt niet eenvoudiger dan dit: maak gebruik van sedumtrays en klik deze als een puzzel in elkaar op uw dak. Een tray bevat een laag sedum planten met daaronder een substraatlaag en drainagelaag. Met dit kant-en-klare systeem legt u gemakkelijk een groen dak aan op uw dak en bent u sneller klaar dan met sedummatten.

Aanbieders vergelijken

Wilt u de sedumdak prijs van sedumtrays vergelijken? Wij bieden u deze mogelijkheid aan! Bij ons vergelijkt u leveranciers van sedum cassettes door vrijblijvende offertes aan te vragen.

Wat zijn sedumtrays?

Het nut van sedumdaken

In sedumtrays zitten 8 tot 12 soorten sedum-vetplantjes verwerkt. Deze kunnen uitstekend tegen een periode zonder regen en met (veel) regen, ideaal voor het klimaat wat wij hier in Nederland hebben. De plantjes hebben een positieve werking op het milieu, leefomgeving en ook de portemonnee wordt er blij van.

Hoeveel kost een sedumtray?

De prijs van sedumtrays bedraagt gemiddeld per vierkante meter €40,- tot €60,-. De groen dak prijs houdt u laag door te kiezen voor zelf sedumdak aanleggen. Wilt u dit liever uitbesteden aan een professional? Houd dan rekening met hogere kosten per vierkante meter, in totaal €65,- tot €100,-. 

Sedumdak aan laten leggen op het dak
Sedumtrays te koop

Voordelen lichtgewicht sedumtrays

Milieu, maatschappelijk en financieel

Een lichtgewicht sedumtray weegt verzadigd (vol met regenwater) maar ca. 45 – 55 kg per m². Het is geschikt voor alle platte daken en schuine sedumdaken tot 25°. Met een groendak draagt u bij aan een beter milieu. De plantjes vangen fijnstof op en zetten CO2 om in zuurstof, waardoor u een schonere lucht in de buurt krijgt. Ook bijen, vlinders en vogels krijgen een betere leefomgeving met de verhoogde biodiversiteit die voortkomt uit een sedum dakbedekking. De omgevingstemperatuur wordt flink verlaagd, zowel binnen als buiten. Op het dak leveren uw zonnepanelen daardoor meer rendement op in de warme zomers, goed voor uw portemonnee! Dat is de verhoogde isolatiewaarde met een sedumdak ook. Hierdoor hoeft u in de winter minder op te stoken met de verwarming en draagt de airco in de zomer minder.

Sedumtrays offertes

1

Vul uw gegevens in als
postcode en type dakbedekking

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 2

Wij checken en matchen u met de beste leveranciers

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 3

Ontvang vrijblijvende offertes en begeleiding subsidietraject

4

Akkoord met offerte,
alles in één keer geregeld

Vergelijk aanbieders en bespaar

Onderhoud sedumtrays op dak

Een sedumtray is onderhoudsarm. Wel is het van belang om soms even te controleren of er geen ingewaaide onkruiden tussen staan (zo ja, verwijder deze in het voorjaar en najaar), twee keer per jaar het groendak te bemesten en de weken na het aanleggen – of bij zeer droge periodes – de boel te bewateren door te sproeien. Hierdoor krijgt het groene dak toch wat onderhoud, kost het u niet veel tijd maar houdt u uw sedumtrays wel in optimale conditie waardoor ook de voordelen van een sedumdak behouden blijven. 

Ontvang een sedumtray subsidie

Ontvang een vergoeding

Het klimaat verandert, ook gemeenten en provincies zijn hier veelvuldig mee bezig. Daarom geven zij de mensen die kiezen voor een sedumdak aan te leggen, een beloning middels een vergoeding. Deze sedumdak subsidies zijn niet in alle gemeenten beschikbaar, maar wel meer en meer! Ook de bedragen en voorwaarden verschillen hierin per gemeente. Bij sommigen krijgt u tot wel 50% vergoed op de investeringskosten van het sedum dak met de sedumtrays, met een maximum tot €20.000,-! Hierom moet dan wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Denk daarbij aan een minimale dakoppervlakte van bijvoorbeeld 5 vierkante meter, het verplicht onderhouden van het groendak, het doorgeven van de wateropslagcapaciteit etc. 

Sedumdak op overkapping in de tuin

Veelgestelde vragen over sedumtrays

Sedumtrays zijn vierkante- of rechthoekige bakken met daarin sedum plantjes, een substraat en de drainagelaag. De trays worden ook wel cassettes genoemd en zijn eenvoudig aan te leggen.

Het voordeel van sedumtrays is dat het kant-en-klare systemen zijn, waar de substraatlaag en drainage al in verwerkt zijn. Hierdoor hoeft u deze lagen niet los aan te brengen bij het aanleggen, wat veel tijd scheelt.