Logo SedumdakenLoket wit

Sedumdak subsidie

Vanwege het positieve effect van sedumdaken op het milieu, stimuleren gemeenten en provincies het aanleggen ervan met een sedumdak subsidie. Hoe hoog de subsidie is en waar deze aan moet voldoen, vertellen wij u.

Benieuwd naar uw sedumdak subsidie?

Ontdek uw beste deal

Binnen 60 seconden aangevraagd

Voordelen sedumdak

Betere isolatie, bespaart tot 20% op uw energierekening
Absorbeert regenwater, vermindert wateroverlast
Een sedumdak zorgt voor schonere lucht in de buurt
Verdubbelt levensduur dak en hogere woningwaarde

Subsidie voor sedumdak

Hoeveel subsidie voor sedumdak?

Per gemeente verschilt de hoogte van de sedumdak subsidie. De vergoedingen lopen op tot wel +/- €30,- per m², wat neerkomt op 50% van de totale kosten voor een sedumdak! Er wordt hierbij vaak een maximum gehanteerd van €20.000,-, maar in sommige gemeenten ook €1.000,- of €2.000,-. De gemiddelde doorlooptijd van een aanvraag voor een subsidie sedumdak is ca. 4 – 8 weken.

Ontvang subsidie-advies

Overweegt u het aanleggen van een sedumdak? Onze experts zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van subsidies in uw gemeente en de voorwaarden waaraan voldaan moet worden! Veel gemeenten vragen om een offerte bij de subsidieaanvraag. Vraag gratis offertes aan en ontvang vrijblijvende aanbiedingen van erkende leveranciers met topkwaliteit groendak en subsidie-advies!

Gemeenten met subsidie

Waarvoor is er een subsidie sedumdak?

Sedumdaken passen perfect bij de doelstellingen van gemeenten en provincies op gebied van klimaat. Om dit te stimuleren, bieden zij sedumdak subsidies aan. Zo draagt u bij aan een beter milieu met een schonere lucht en meer groen en biodiversiteit in de buurt. Ook voor uzelf heeft een sedum dakbedekking veel voordelen. Denk hierbij aan een betere isolatiewaarde van uw huis, meer rendement op de zonnepanelen en een lagere omgevingstemperatuur.

Gemeenten met sedumdak subsidies

Er zijn tal van gemeenten die sedumdak subsidies aanbieden. Op moment zijn er in 2024 vergoedingen beschikbaar in o.a. Utrecht, Tilburg, Enschede, Zoetermeer, Amersfoort, Den Bosch, Breda, Arnhem, Westland, Zwolle, Soest, Groningen, Eindhoven, Nijmegen, Amsterdam, Leiden en nog veel meer! Ook provincies doen hieraan mee, waaronder Flevoland, Zeeland en Noord-Brabant.
Aanvragen van een sedumdak subsidie
Sedumdaken subsidie

Voorwaarden sedumdak subsidie

Aanvraag indienen

Iedere gemeente en provincie hanteert andere voorwaarden aan een sedumdak subsidie. Het is daarom raadzaam om altijd een aanvraag te doen, ook wanneer de voorwaarden op voorhand niet duidelijk zijn. Onze experts helpen u vervolgens met het verzamelen en toesturen van de benodigde documenten en informatie.

Waar moet het aan voldoen?

In sommige gemeenten wordt er een minimale dakoppervlakte gehanteerd van 5 m², dient de subsidie voor de eerste werkzaamheden aangevraagd te worden of na een maximum aantal weken achteraf, moet de wateropslagcapaciteit doorgegeven worden en hangt daar soms een minimum aan, wordt onderhoud aan het sedumdak verplicht etc.

Offertes vergelijken

1

Vul uw gegevens in als
postcode en type dakbedekking

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 2

Wij checken en matchen u met de beste leveranciers

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 3

Ontvang vrijblijvende offertes en begeleiding subsidietraject

4

Akkoord met offerte,
alles in één keer geregeld

Vergelijk aanbieders en ontvang subisidie-advies

Subsidie sedumcassettes en sedummatten

Bij het indienen van een subsidieaanvraag bij de gemeente of provincie, vragen ze allereerst naar een offerte. Daarin staat namelijk de begroting van de groen dak kosten met onder andere de prijzen van de sedumcassettes of sedummatten, bijbehorende substraatlagen, drainages en eventuele aanlegkosten. Over deze producten hebben ze ook informatie nodig. Hierin staat bijvoorbeeld vermeld hoeveel wateropslagcapaciteit erin zit, wat het totaalgewicht is, met hoeveel soorten sedum er wordt gewerkt en meer. Dit zijn veelvoorkomende voorwaarden bij een mos sedum dak subsidieaanvraag. Wilt u een groendak aanleggen en gebruik maken van een subsidie in uw gemeente of meer informatie hierover ontvangen? Vraag gratis vrijblijvende offertes aan, die u tevens naderhand kunt indienen bij de gemeente om recht te hebben op een vergoeding. Onze experts staan voor u klaar om te helpen!

Kosten vergoeden met sedumdak subsidie

Gemiddelde prijs

De kosten van een sedumdak bedraagt gemiddeld €40,- tot €75,- per vierkante meter. Wanneer u kiest om de sedum dakbedekking tevens te laten aanleggen door een professional, moet u denken aan ongeveer €60,- tot €100,- per m².

Sedummatten en -cassettes

Uiteraard hangen dan kosten o.a. af van het type product dat u gebruikt. Zo zijn sedummatten goedkoper dan sedumcassettes en zorgen deze ook voor een mooier en strakker eindresultaat, maar het ook lastiger aan te leggen is en er meer werk verricht moet worden met het handmatig plaatsen van een substraatlaag. Bij sedumcassettes zit deze laag er al in en hoeft u de traytjes alleen maar tegen elkaar aan te zetten op het dak.
Sedumdak subsidie toegepast

Veelgestelde vragen over sedumdak subsidie

De subsidieregeling verschilt per gemeente. Maar in veel regio’s loopt dit op tot wel 50% subsidie op de totale kosten van het sedumdak, met een maximum van €20.000,-!

Iedere gemeente hanteert zijn eigen voorwaarden bij een sedumdak subsidie. De meest voorkomende voorwaarden zijn op gebied van de wateropslagcapaciteit van het groendak en verplicht onderhoud.