Logo SedumdakenLoket wit

Sedumdak schuur

Een sedumdak op uw schuur ziet er niet alleen mooi uit, het werkt ook nog eens verkoelend in de ruimte zelf en u bent duurzaam bezig! Een licht sedumdak past op vrijwel iedere schuur. Vraag offertes aan en vergelijk!

Ook sedumdak op schuur plaatsen?

Ontdek uw beste deal

Binnen 60 seconden aangevraagd

Voordelen schuur met sedumdak

Betere isolatie, bespaart tot 20% op uw energierekening
Absorbeert regenwater, vermindert wateroverlast
Een sedumdak zorgt voor schonere lucht in de buurt
Verdubbelt levensduur dak en hogere woningwaarde

Sedumdak op schuur

Waarom sedumdak op schuur?

Een sedumdak lichtgewicht is goed toe te passen op daken van schuurtjes die minder draagkracht hebben. Zo kunt u een sedumdak aanleggen en genieten van een koelere temperatuur in de schuur in de zomer en minder koud in de winter, dankzij de isolerende werking.

Bespaar op sedumdak schuur

Overweegt u een sedum dak op uw schuur? Wij helpen u met het vinden van de beste leveranciers met scherpe prijzen. Vraag hier gratis offertes aan, ontvang vrijblijvende aanbiedingen en vergelijk!

Wat is een sedumdak op de schuur?

Verzameling sedumplanten

Sedumdak wordt ook wel een (extensief) groen dak genoemd. Hier staan verschillende soorten sedum op, wat kleine vetplantjes zijn. Deze plantjes bieden veel voordelen, zowel voor het klimaat als voor uw eigen gezondheid en portemonnee. Sedum is zeer onderhoudsvriendelijk en licht van gewicht.

Kan sedum ook op een schuur?

Een groen dak schuur is mogelijk op vrijwel ieder dak. Belangrijk is wel dat er een traditioneel ‘grijs’ dak op ligt. Veelvoorkomende dakbedekkingen zijn EPDM, bitumen en PVC. Sedum op plat dak is ideaal en eenvoudig aan te leggen, maar ook sedum op schuin dak is mogelijk tot een hellingsgraad van 35 graden.

Sedumdak op schuur
Sedumdak op houten schuur

Voordeel schuur met sedumdak

Goed voor het klimaat en uzelf

Het grijze dak van uw schuur vergroenen met een sedumdak ziet er niet alleen mooi uit, het zorgt ook voor een betere leefomgeving. De plantjes zetten namelijk CO2 om in zuurstof! Daarnaast vangt het regenwater op, waardoor overstromingen bij u in de tuin worden verminderd en met een groen dak aanleggen zorgt u ook voor een verhoogde biodiversiteit.

Hoe schuin mag het dak van de schuur zijn?

Een sedumdak schuur kan op twee manieren aangelegd worden: met sedumcassettes of met sedummatten. Bij de cassettes bedraagt de maximale hellingsgraad van het dak 15°, bij de matten 35°. Heeft u een steiler dak op uw schuur? Dan zijn er extra middelen nodig om verschuivingen te voorkomen.

Offertes vergelijken

1

Vul uw gegevens in als
postcode en type dakbedekking

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 2

Wij checken en matchen u met de beste leveranciers

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 3

Ontvang vrijblijvende offertes en begeleiding subsidietraject

4

Akkoord met offerte,
alles in één keer geregeld

Ontdek uw beste sedumdak-deals!

Sedumdak op houten schuur

Een sedumdak op een houten schuur kan aangelegd worden wanneer er een dakbedekking zoals EPDM, bitumen of PVC op ligt. Hierbij heeft u de keuze uit sedumtrays en sedummatten. Gaat u voor eenvoud en gemak bij het zelf aanleggen? Kies dan voor de traytjes. Deze kant-en-klare cassettes zijn gemakkelijker te plaatsen en hier zitten de drainagelaag en substraat al in verwerkt. Bij de matten dient u de sedumdak opbouw zelf aan te leggen, met speciale rollen en matten voor de drainage en substraatlaag. Het voordeel van sedummatten is dat het wel goedkoper is en een mooier, strakker eindresultaat geeft op uw schuur.

Subsidie sedumdak schuur

Gemeenten betalen mee

Om te zorgen voor meer sedumdaken op schuurtjes in de buurt, bieden veel gemeenten en provincies een sedumdak subsidie aan. Per gemeente of provincie verschilt de hoogte van de subsidie en bijbehorende voorwaarden.

Subsidie beschikbaar in uw gemeente?

Wilt u meer weten over groene daken subsidies bij u in de buurt? Vraag hier gratis vrijblijvende offertes aan en ontvang advies! Onze experts zijn op de hoogte van de laatste subsidieregelingen in uw gemeente. Deze vergoedingen kunnen oplopen tot wel 50% subsidie op de sedumdak kosten!

Sedumdak aan laten leggen op het dak

Veelgestelde vragen over sedumdak schuur

In de meeste gevallen is het mogelijk om op een schuur een sedumdak aan te leggen. Bij platte daken is dit het meest eenvoudig, bij hellende daken tot 35°. Met de lichtgewicht sedumdak-pakketten hoeft u ook geen extra verstevigde dakconstructie te hebben.

Een sedumdak op de schuur biedt diverse voordelen! Het verhoogt niet alleen de biodiversiteit voor een betere leefomgeving van bijen en vlinders, maar heeft ook een isolerende werking. Zo blijft het in de winter warmer in de schuur en in de zomer juist koeler! Ideaal als u vaak in de schuur aan het klussen bent.