Logo SedumdakenLoket wit

Sedumdak met zonnepanelen

Bent u aan het verduurzamen en overweegt u een combinatie van sedumdak met zonnepanelen? Goed bezig! Dankzij de verkoelende werking van sedum, brengen de zonnepanelen namelijk nog meer rendement op.

Ook sedumdak met zonnepanelen plaatsen?

Ontdek uw beste deal

Binnen 60 seconden aangevraagd

Voordelen sedumdak

Betere isolatie, bespaart tot 20% op uw energierekening
Absorbeert regenwater, vermindert wateroverlast
Een sedumdak zorgt voor schonere lucht in de buurt
Verdubbelt levensduur dak en hogere woningwaarde

Sedumdak zonnepanelen

Hoger rendement zonne-energie

Sedumdaken werken verkoelend op het dak. Doordat zonnepanelen meer vermogen leveren bij minder warme temperaturen, wekt u met zonnepanelen op sedumdak meer zonne-energie op. Dit kan leiden tot een hoger rendement van wel +20%!

Besparen op zonnepanelen met sedumdak

Wilt u naast het opwekken van groene stroom nog meer verduurzamen en meer rendement op uw zonnepanelen? Wij helpen u aan een sedumdak voor zonnepanelen. Vraag gratis offertes aan en vergelijk!

Zonnepanelen op sedumdak

Kan een sedumdak met zonnepanelen?

Ja! Sterker nog, een sedumdak met zonnepanelen is beter dan alleen een reguliere dakbedekking i.c.m. uw zonnesysteem. Zonnepanelen werken tot een temperatuur van 25 °C optimaal. Wanneer het in de zomer warm wordt, kan het paneel zelf 50 °C worden. Rekening houdend met een afname van de opbrengst van 0,5% per graden Celsius, loopt het rendement hiermee flink achteruit. Met een sedumdak wordt de temperatuur op het dak verlaagd, waardoor u tot wel 20% extra rendement op de zonnepanelen behaalt.

Wat kost een sedumdak met zonnepanelen?

Kosten van een sedumdak met zonnepanelen ligt gemiddeld tussen de €40,- en de €70,- per m² voor een groen dak. In tal van gemeenten zijn er ook sedumdak subsidies. Zo krijgt u tot wel 50% vergoeding op uw investering van de sedumdak kosten. De terugverdientijd op het sedum dak wordt zo nog korter!
Sedumdak van bovenaf
Sedum dakbedekking aangelegd

Andere voordelen

Langere levensduur dakbedekking

Er zijn nog meer voordelen van sedumdaken. Zo gaat de dakbedekking twee keer zo lang mee, met een laag sedum erop. Ook verhoogt het de biodiversiteit naast de zonnepanelen, waarmee u een leefomgeving creëert voor bijen, vlinders en vogels, en wordt de luchtkwaliteit verbeterd door het filteren van fijnstof en het omzetten van CO2 naar zuurstof.

Sedum met zonnepanelen brandwerend

Een zonnesysteem wat op de juiste manier is aangelegd, vat niet snel vlam. Toch is er een zeer kleine kans (0,014%) dat dit wel gebeurt. Bij een opdak-zonnepanelensysteem is het uit het oogpunt van brandveiligheid slim om een sedumdak aan te leggen. De plantjes slaan regenwater op in hun blaadjes, waardoor er ook in de zomer relatief veel vocht op het dak ligt en het sedumdak zodoende brandwerend en brandvertragend werkt.

Offertes vergelijken

1

Vul uw gegevens in als
postcode en type dakbedekking

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 2

Wij checken en matchen u met de beste leveranciers

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 3

Ontvang vrijblijvende offertes en begeleiding subsidietraject

4

Akkoord met offerte,
alles in één keer geregeld

Ontdek uw beste deals van sedumdaken

Sedumdak met zonnepanelen kosten

Wilt u het milieu een extra handje helpen door naast zonnepanelen ook te kiezen voor een sedum dak? Dankzij het hogere rendement van de zonnepanelen, de verlengde levensduur van de dakbedekking, de verhoogde isolatiewaarde waardoor u bespaart op energiekosten en tal van andere voordelen, wordt uw woning of pand ook meer waard met deze duurzame investering. U bespaart met een sedumdak en zonnepanelen op de vaste lasten, waardoor u de groendak kosten vanzelf terugverdient. De prijs van een zonnepanelen op een sedumdak bedraagt voor de sedumcassettes en sedummatten tussen de €40,- en €75,- per m². Wilt u het sedumdak laten aanleggen? Dan worden de kosten +/- €60,- tot €100,- per m².

Subsidie sedumdak zonnepanelen

Tot 50% vergoed

Wanneer u een groendak wilt aanleggen, kunt u in veel gemeenten of provincies gebruik maken van een subsidie. In meer en meer regio’s is namelijk een subsidieregeling beschikbaar, wat het aanleggen van een sedumdak met zonnepanelen nog interessanter en voordeliger maakt.

Doet uw gemeente ook mee?

Bent u benieuwd of uw gemeente ook een subsidie hanteert voor een sedumdak bij zonnepanelen? Vraag vrijblijvende aanbiedingen aan en vergelijk offertes van leveranciers. Zij geven u advies en informatie over de huidige subsidieregelingen bij u in de buurt en de bijbehorende voorwaarden.
Sedum dak dichtbij

Sedumdak met zonnepanelen aanleggen

Bij zonnepanelen op een sedumdak is het belangrijk dat de panelen minimaal 15 cm boven het sedumdak uitkomen. Zo zorgt u ervoor dat ook de onderste cellen van de zonnepanelen voldoende energie opwekken, om te voorkomen dat hier sedum plantjes voor komen te staan en het paneel hierdoor gedeeltelijk in de schaduw. Het aanleggen van het sedum dak is mogelijk met sedummatten en sedumcassettes, waarbij het met sedummatten wat eenvoudiger is om stukken op maat te snijden en zodoende op een bestaand dak met zonnepanelen te plaatsen. Sedumdak op plat dak en sedum op schuine daken is allebei mogelijk. Bij hellende daken tot een hellingsgraad van 35° eenvoudig zonder extra hulpmiddelen. Indien het steiler is, is het belangrijk om het sedumdak te voorzien van extra hulpmiddelen om verschuiving te voorkomen.