Logo SedumdakenLoket wit

Sedumdak laten aanleggen

Wilt u graag een prachtig groendak op een van uw daken hebben, maar gaat u hier liever niet zelf mee aan de slag? Geen probleem! Voor een sedumdak laten aanleggen bent u bij ons aan het juiste adres.

Ook een sedumdak laten aanleggen?

Ontdek uw beste deal

Binnen 60 seconden aangevraagd

Voordelen sedumdak

Betere isolatie, bespaart tot 20% op uw energierekening
Absorbeert regenwater, vermindert wateroverlast
Een sedumdak zorgt voor schonere lucht in de buurt
Verdubbelt levensduur dak en hogere woningwaarde

Sedumdak laten plaatsen

Uitbesteden aan vakmensen

Een sedumdak laten aanleggen is een uitstekende stap naar een betere leefomgeving en meer groen in de buurt. Via ons vergelijkt u de beste vakmensen in de buurt. Daarnaast zorgen wij indien nodig voor een dakcheck. Een sedum dak aanleggen besteedt u uit aan onze experts.

Aanbieders vergelijken

Bent u op zoek naar geschikte dakdekkers en vakmensen die groen dak aanleggen? Vraag hier gratis offertes aan en ontvang vrijblijvende aanbiedingen incl. plaatsing van de sedum dakbedekking. Zo weet u zeker dat u geschikte mensen vindt, voor een scherpe prijs.

Het nut van sedumdaken

Wat is een sedumdak?

Een sedumdak is een dak wat bedekt is met vetplantjes, genaamd sedum. Dit zijn in de meeste gevallen 8 tot 10 verschillende soorten sedum. Groene daken zijn goed voor de natuur en mens. Zo creëert het meer biodiversiteit op het dak, verlaagt het de omgevingstemperatuur, isoleert het uitstekend waardoor u bespaart op de energierekening, slaat het regenwater op wat overstromingen bij de riolering voorkomt en heeft u meer rendement op de zonnepanelen.

Sedumdak kopen

Met een sedumdak aan laten leggen, heeft u de keuze uit sedummatten kopen of sedumcassette kopen, ook wel sedumtray genoemd. Allen hebben hun eigen voordelen. Zo zijn de matten goedkoper en geeft dit een mooier geheel als groen dak, maar is het lastiger aan te leggen dan sedumtrays. Gelukkig heeft u hier geen last van wanneer u het plaatsen van een sedumdak uitbesteedt!
Sedumdak op overkapping in de tuin
Sedumdak wordt aangelegd met handen op sedummat

Sedumdak aan laten leggen

Benodigheden

Het laten aanleggen van sedummatten geeft dus het mooiste effect, maar vergt ook extra tijd omdat de drainagelaag en substraat eerst los aangelegd moeten worden. Het voordeel van sedumtrays is dat de substraatlaag en drainagelaag hier al in verwerkt zijn. Onze experts adviseren u graag, in wat de beste optie voor uw dak en wensen is.

Dakcheck

Twijfelt u of uw dak geschikt is voor een sedumdak? Of dat het het gewicht wel goed kan dragen? Onze experts kunnen dit vaak op afstand al goed inschatten. Maar indien nodig komen ze ook vooraf bij u langs om een dakcheck te doen. Zo weten zowel u als wij dat de dakconstructie sterk genoeg is om het groendak te dragen.

Aanleg sedumdak offertes

1

Vul uw gegevens in als
postcode en type dakbedekking

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 2

Wij checken en matchen u met de beste leveranciers

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 3

Ontvang vrijblijvende offertes en begeleiding subsidietraject

4

Akkoord met offerte,
alles in één keer geregeld

Ontvang en vergelijk offertes incl. aanleg

Sedumdak laten aanleggen kosten

Voor een sedumdak exclusief aanleg bent u gemiddeld €45,- tot €75,- kwijt per vierkante meter. Incl. aanleg wordt dit gemiddeld €60,- tot €100,- per vierkante meter. Het zelf aanleggen van sedumcassettes is zeer eenvoudig. U hoeft de traytjes alleen maar op het dak tegen elkaar aan te klikken en er een beschermdoek onder te plaatsen. Het aanleggen van sedummatten kost iets meer kracht en moeite, daar er eerst een drainagelaag en substraatlaag aangelegd moet worden en dan de matten een voor een uitrollen en her en der op maat zagen. Ook dit is op platte daken goed zelf aan te leggen, waardoor u de sedum dak kosten lager houdt. 

Wilt u het liever uitbesteden aan vakmensen? Vraag offertes aan en vergelijk vrijblijvend de aanbieders!

Subsidie sedumdak laten aanleggen

Meer groendak in de buurt

Om meer groene daken in de buurt te krijgen, en daarmee te werken aan de klimaatdoelen, bieden veel gemeenten en provincies een subsidie voor sedumdaken aan. Hiermee krijgt u tot wel 50% vergoeding! Hiermee wordt het laten aanleggen van een sedumdak nog interessanter.

Voorwaarden

Aan iedere subsidie hangen bepaalde voorwaarden, zo ook bij de groendak subsidie. Vraag gratis offertes aan en ontvang ook advies over de beschikbare subsidies bij uw gemeente en de voorwaarden die zij stellen. Onze specialisten weten precies waar de aanvraag aan moet voldoen en welke documenten ze nodig hebben van u en ons.
Sedumdak aan laten leggen op het dak

Veelgestelde vragen over sedumdak laten aanleggen

Wanneer u een sedumdak laat aanleggen, bedragen de kosten ongeveer €60,- tot €100,- per m². Kiest u ervoor om het zelf aan te leggen? Houd dan rekening met een prijs per vierkante meter van €40,- tot €70,-.

Ja, ook de kosten van het laten aanleggen van een sedumdak kunt u subsidiëren bij de gemeente, mits uw gemeente of provincie een sedumdak subsidie hanteert uiteraard.