Logo SedumdakenLoket wit

Sedumdak kosten vergelijken

Bent u benieuwd naar de sedumdak kosten? Vraag hier gratis vrijblijvende offertes aan. Wij gaan op zoek naar erkende leveranciers met een scherpe sedumdak prijs. Zo vergelijkt u snel en eenvoudig de totaalkosten en per m².

Benieuwd naar uw sedumdak kosten?

Ontdek uw beste deal

Binnen 60 seconden aangevraagd

Sedumdak prijs vergelijken

1

Vul uw gegevens in als
postcode en type dakbedekking

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 2

Wij checken en matchen u met de beste leveranciers

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 3

Ontvang vrijblijvende offertes en begeleiding subsidietraject

4

Akkoord met offerte,
alles in één keer geregeld

Kosten sedumdak

Hoeveel kost een sedumdak?

De sedumdak kosten worden bepaald op basis van een aantal factoren. Denk hierbij aan de grootte van het dak, het type dakbedekking en natuurlijk de kosten van de materialen. Gemiddeld bedragen de kosten van een sedumdak kopen €40,- tot €75,- per m².

Vergelijken en besparen kosten

Wilt u kosten besparen op het aanleggen van een sedumdak? Wij zorgen hiervoor! Vraag gratis offertes aan en onze experts gaan op zoek naar de beste leveranciers met een scherpe sedumdak prijs. Ontvang vrijblijvende offertes, vergelijk en kies de voor u meest geschikte aanbieder! Zo besparen we samen op uw sedumdak kosten.

Wat doet een sedumdak?

Wat is een sedumdak?

Een sedumdak is een type groendak waarbij het dak is bedekt met vetplanten, sedum. Deze plantjes zijn ontzettend sterk, licht en kunnen goed tegen zowel droge- als natte periodes. De sedumdak kosten zijn een investering in verduurzaming, de planten brengen namelijk een hoop voordelen met zich mee.

Wat is het nut van een sedumdak?

Sedumdaken hebben voor zowel het klimaat als voor uw portemonnee diverse voordelen. Het draagt natuurlijk bij aan een beter milieu. Groendak aanleggen verhoogt de biodiversiteit rondom uw huis, verlaagt de temperatuur binnen- en buitenshuis, werken isolerend waardoor uw energierekening omlaag gaat en er minder gebruik gemaakt hoeft te worden van verwarming en airconditioning, verschoont de lucht met meer zuurstof en vangt regenwater op. Daarnaast geeft het een hoger rendement (tot wel +20%!) op uw zonnepanelen en verhoogt het de waarde van uw woning of pand. 

Kosten van een sedumdak
Sedum dak kosten

Kosten sedumdak per m²

Subsidie voor sedumdak kosten

De kosten van een sedumdak liggen gemiddeld op €55,- per m². Goedkope aanbieders zitten net boven de €40,- per vierkante meter, de wat duurdere richting de €80,-. De sedum dakbedekking prijs is afhankelijk van het type dak en de hoeveelheid vierkante meters. Ook kan het zijn dat een dak onvoldoende draagkracht heeft, waardoor dit eerst verstevigd moet worden. De totale kosten van het sedumdak kunt u in veel gemeenten subsidiëren via een sedumdak subsidie, tot wel 50%!

Kosten sedumdak laten aanleggen

De sedumdak kosten houdt u laag door het zelf aan te leggen. Wilt u dit liever aan een professional overlaten en een sedumdak laten aanleggen? Dan stijgt de mos sedum dak prijs per m² naar +/- €60,- tot €100,-.

Voordelen sedumdak

Betere isolatie, bespaart tot 20% op uw energierekening
Absorbeert regenwater, vermindert wateroverlast
Een sedumdak zorgt voor schonere lucht in de buurt
Verdubbelt levensduur dak en hogere woningwaarde

Vergelijk gratis sedumdak kosten

Kosten sedumcassettes en sedummatten

Een sedumdak legt u aan met sedumcassettes of sedummatten. De matten zijn de goedkopere optie van deze twee, tevens krijgt u hiermee een strakker sedumdak. Het aanleggen is echter wel meer arbeidsintensief en er zijn extra producten nodig om onder de matten te leggen, zoals een drainage en een substraatlaag. De substraatlaag zit al verwerkt in de sedumcassettes. Het aanleggen van deze sedumtrays is ook relatief eenvoudiger. Niet alleen omdat u geen substraatlaag hoeft uit te rollen over het dak omdat dit er al in verwerkt zit, maar ook omdat u de cassettes eenvoudig tegen elkaar aan op het dak zet. U hoeft er dan alleen nog een grindstrook langs te leggen, wat aan te raden is tegen lekkage, en de hemelwaterafvoer te bedekken met een bladvanger zodat er geen vuil in de afvoer terechtkomt.

Sedumdak kosten vergoeden met subsidie

Laat uw gemeente meebetalen

Wist u dat de uiteindelijke sedumdak kosten nog lager uitvallen door een subsidie aan te vragen? In veel gemeenten zijn subsidies voor groene daken beschikbaar. Hiermee kunt u tot 50% vergoed krijgen van de totale kosten van groen dak. Op die wijze stimuleren gemeentes het toepassen van intensieve- en extensieve sedumdaken in de buurt.

Wij weten wat gemeenten vragen

Gemeenten stellen bepaalde voorwaarden bij het aanvragen van een subsidie. Onze sedumdak-specialisten weten precies wat gemeenten nodig hebben en ondersteunen u graag bij het verstrekken van deze documenten. Ze zijn op de hoogte van de actuele subsidies in uw gemeente en staan klaar om u te helpen!

Kosten van een sedumdak

Prijs van een sedumdak

De sedumdak prijs hangt uiteraard af van de grootte van het dakoppervlakte. Een sedum dakbedekking kan op het dak van een huis geplaatst worden, maar ook op een uitbouw, schuur, garage, veranda, carport en meer. Om u een beeld te geven van de gemiddelde prijs van een sedumdak, hebben wij onderstaande tabel opgesteld. Hierin ziet u in drie categorieën (12 m², 22 m² en 40 m²) hoeveel de totale investeringskosten bedragen. 

Afmeting dak Gemiddelde prijs
12 m²
€750,-
22 m²
€1.400,-
40 m²
€2.500,-