Logo SedumdakenLoket wit

Sedumcassettes kopen

Met kant-en-klare sedumcassettes maakt u op eenvoudige wijze een volwaardig sedumdak, door de trays gemakkelijk in elkaar te klikken. Wilt u ook sedum cassettes? Vraag hier gratis offertes aan en vergelijk!

Ook sedumcassettes aanleggen?

Ontdek uw beste deal

Binnen 60 seconden aangevraagd

Voordelen sedumcassette

Betere isolatie, bespaart tot 20% op uw energierekening
Absorbeert regenwater, vermindert wateroverlast
Een sedumcassette zorgt voor schonere lucht in de buurt
Verdubbelt levensduur dak en hogere woningwaarde

Sedumcassette

Sedumcassettes kant-en-klaar

Een sedumcassette is een rechthoekige- of vierkante bak die uit verschillende lagen bestaat: een drainagelaag, substraat en de gekweekte sedum vetplantjes. Met dit kant-en-klare systeem legt u uw sedumdak eenvoudig en snel aan door de traytjes in elkaar te klikken.

Waar sedumcassettes kopen?

Wilt u hoge kwaliteit sedumcassettes kopen voor de goedkoopste prijs? Vraag hier gratis offertes aan! Wij gaan op zoek naar de beste leveranciers, die sturen u vrijblijvende offertes en u start met vergelijken!

Wat zijn sedumcassettes?

Wat doet een sedumdak van cassettes?

Sedumcassettes hebben diverse voordelen. Zo slaan ze regenwater op in de onderste twee lagen en de plantjes in hun bladeren, waardoor wateroverlast bij de riolering wordt voorkomen. Ze verspreiden meer zuurstof, verhogen de biodiversiteit, verlagen de omgevingstemperatuur en verbeteren de isolatiewaarden van het huis en het rendement van de zonnepanelen.

Wat kost een sedum cassette?

De kosten van sedumcassettes liggen gemiddeld tussen de €45,- en de €70,- per m² voor een groendak. Het voordeel van de sedumtrays is dat hier al een drainagelaag en substraatlaag in verwerkt zitten. Wel is het bij sommige dakbedekkingen raadzaam om een wortelwerend folie aan te leggen en een beschermdoek. Sedumcassettes zijn geschikt voor schuine- en platte daken.

Sedumcassettes kopen op een rij
Een lichtgewicht sedum cassette van dichtbij

Lichtgewicht sedum cassette

Geen extra kosten aan draagkracht dak

De lichtgewicht sedum cassettes wegen verzadigd (vol met regenwater) maar ca. 45 – 55 kg per m². In dit kant-en-klare systeem zitten lichte sedum plantjes en een drainagelaag en substraatlaag. Dankzij het gewicht zijn ze zeer eenvoudig aan te leggen en hoeft u in de meeste gevallen geen extra kosten te maken om het dragend vermogen van uw dak te verbeteren. Een lichtgewicht sedumdak is ideaal!

Extra benodigdheden

In de meeste gevallen is het nodig om een wortelwerend doek onder de sedumcassettes te plaatsen, op het dak. Alleen EPDM dakbedekking is van zichzelf al wortelwerend. Om de daktrim te beschermen tegen vocht, is het belangrijk om een strook grind van 10 – 20 cm tussen de sedum cassettes en dakrand te leggen. Daarnaast is een bladvanger handig om boven de hemelwaterafvoer te plaatsen en verstoppingen te voorkomen.

Sedumcassette offertes

1

Vul uw gegevens in als
postcode en type dakbedekking

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 2

Wij checken en matchen u met de beste leveranciers

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 3

Ontvang vrijblijvende offertes en begeleiding subsidietraject

4

Akkoord met offerte,
alles in één keer geregeld

Ontvang gratis offertes en pak de beste deal

Sedumcassettes aanleggen

Door het lichte gewicht van de cassettes en omdat de drainagelaag en substraat al verwerkt zitten in de traytjes, maakt sedumcassettes aanleggen een eenvoudig klus. Wij leggen het stap voor stap voor u uit! En vraagt u offertes bij ons aan en gaat u met een gewenste leverancier akkoord? Dan ontvangt u van hen ook duidelijke instructievideo’s zodat u alles zelf eenvoudig kunt aanleggen. Toch liever uitbesteden? Ook bij een sedumdak laten aanleggen helpen wij u!

Stappenplan sedumcassettes aanleggen

 1. Begin met het schoonvegen van het dak. Verwijder blaadjes, ander vuiligheid en zoveel mogelijk water.
 2. Leg het wortelwerend foliedoek neer en zorg hierbij voor een kleine overlap. Heeft u een EPDM dakbedekking? Dit is van zichzelf al wortelwerend, dan is een extra foliedoek niet nodig. 
 3. Knip bij de bladvanger / hemelwaterafvoer een ruimte uit het foliedoek.
 4. Rol het meegeleverde beschermdoek uit over het dak. Ook hierin zorgt u voor een kleine overlap. 
 5. Knip net als bij het foliedoek op dezelfde plek bij de beschermdoek een ruimte eruit voor de plek van de bladvanger.
 6. Plaats tegelbladvanger op de hemelwaterafvoer, om bladeren en ander vuiligheid tegen te houden.
 7. Tijd om de sedumcassettes erbij te pakken! Leg de eerste trays op de hoeken van het dak. Let op dat u een ruimte openhoudt tot de rand van ongeveer 10 cm, waar de grindstrook komt te liggen.
 8. Pak de rest van de sedumcassettes erbij om het dak vol te leggen en klik dez trays als een puzzel in elkaar. 
 9. Blijven er gedeeltes open waar geen hele sedumcassette tussen past? Zaag dan de cassettes op maat om deze ertussen te kunnen leggen.
 10. Pak de meegeleverde zakken grind erbij en creëer een grindstrook van 10 tot 20 cm breed, tussen de dakrand en de buitenste sedumcassettes.
 11. Het is slim om de aangelegde sedum cassettes van extra voeding te voorzien met sedummest. Strooi dit over het sedumdak.
 12. Besproei het groendak met water, dit is ook in de eerste weken na het aanleggen belangrijk om uitdroging te voorkomen. 

Sedumcassette subsidie

Ontvang een vergoeding

De kosten van een sedumcassette bedraagt gemiddeld €40,- tot €70,- per vierkante meter. Maar wist u dat er ook subsidies voor sedumdaken zijn? Gemeente stimuleren de aanleg van deze cassettes en bieden een vergoeding die kan oplopen tot wel 50% van de totale kosten van het sedum dak.

Advies subsidie sedum cassette

Er is op moment geen landelijke groen dak subsidie. Houdt in dat gemeenten en provincies zelf bepalen of ze een vergoeding aanbieden voor de aanleg van sedumcassettes en hoe hoog deze subsidie is. Onze experts zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen hierover bij u in de gemeente en weten precies welke documenten er worden gevraagd voor een succesvolle subsidiëring. Vraag offertes aan en ontvang vrijblijvend subsidie-advies.

Sedumcassettes aangelegd, foto van bovenaf

Sedum cassette kopen of sedummat?

Een sedumdak aanleggen kan zowel met sedumcassette als met sedummat. Het voordeel van cassettes is dat deze als kant-en-klare elementen tegen elkaar aan gezet kunnen worden op het dak, waarna u al snel klaar bent met het aanleggen van groendak. De kosten van de traytjes liggen wel iets hoger dan bij de rollen sedummatten. Die zijn goedkoper om te bestellen, maar vergen ook meer kracht en tijd bij het aanleggen ervan. Het eindresultaat sedummatten is vaak wel mooier / strakker dan bij cassettes, omdat het bij de traytjes van dichtbij te zien is dat het losse elementen zijn en bij de sedummatten groeit alles in elkaar.

Veelgestelde vragen over sedumcassettes

Een sedumcassette is een rechthoekige of vierkante bak met drie lagen: de drainagelaag, substraatlaag en de sedumplantjes. Ideaal wanneer u op zoek bent naar een lichtgewicht sedumdak wat eenvoudig aan te leggen is.

Gemiddeld kost een sedum cassette tussen de €45,- en de €70,- per m².