Logo SedumdakenLoket wit

Sedum op schuin dak

Met sedum verduurzaamt u uw woning op eenvoudige wijze. Dit kan niet alleen op platte daken, maar ook op schuine daken. Bij sedum op schuin dak aanleggen, komen wel een paar aandachtspunten kijken. 

Ook sedum op schuin dak aanleggen?

Ontdek uw beste deal

Binnen 60 seconden aangevraagd

Voordelen sedum schuin dak

Betere isolatie, bespaart tot 20% op uw energierekening
Absorbeert regenwater, vermindert wateroverlast
Een sedumdak zorgt voor schonere lucht in de buurt
Verdubbelt levensduur dak en hogere woningwaarde

Sedum op schuin dak

Het nut van schuine sedumdaken

Een schuin sedumdak is populairder dan ooit. De groene daken bieden u vele voordelen en dragen bij aan een beter milieu. Zo verhogen ze de biodiversiteit, verlagen ze de omgevingstemperatuur, draagt het bij aan een betere isolatie en verhoogt het het rendement van de zonnepanelen. En goed nieuws: ook sedum op schuin dak blijft gewoon liggen!

Vergelijken en besparen

Sedum schuin dak aanleggen begint hier! Bij een sedumdak kopen wilt u uiteraard hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Vraag op onze website gratis offertes aan en start met vergelijken van vrijblijvende aanbiedingen van geschikte leveranciers voor uw schuine sedumdak.

Wat is een sedum schuin dak?

Verzameling sedumplanten

Schuine sedumdaken zijn voorzien van 8 tot 12 soorten vetplantjes. Die zijn onderhoudsvriendelijk, kunnen goed tegen droogte en warmte en vangen in natte periodes juist het regenwater op in hun blaadjes. Ze dragen op positieve wijze bij aan het klimaat en zo zijn er nog meer voordelen van een sedumdak.

Kan sedum ook op een schuin dak?

Ja, ook sedum op schuin dak is mogelijk. Bij daken met een hellingsgraad tot 35° blijft alles goed liggen. Gaat het om een steiler dak? Dan moeten er extra hulpmiddelen ingezet worden om alles op zijn plek te houden. In de meeste gevallen wordt er bij schuine daken gebruik gemaakt van sedummatten.

Sedum op schuin dak hellend geplaatst
Sedumdak op schuin dak aangelegd

Voordelen sedum schuin dak aanleggen

Het nut van sedumdaken

Met sedum op schuin dak isoleert u uw ruimte uitstekend. Warmte wordt in de winter binnengehouden en in de zomer buitengehouden, waardoor uw energiekosten dalen. Het verhoogt verder de biodiversiteit, absorbeert regenwater, werkt geluidsdempend en verlaagt de omgevinstemperatuur. Een goede, duurzame investering van de sedumdak kosten dus. 

Hoe schuin mag een dak zijn voor sedum?

Bij sedumcassettes kopen is het raadzaam dit alleen te doen voor sedum plat dak of schuine daken met een hellingsgraad tot 15°. Sedummatten kunnen worden ingezet bij meer hellende daken. Tot een hellingsgraad van 35° kan dit zeer eenvoudig. Bij een schuiner sedumdak moeten er hulpmiddelen worden ingezet om te voorkomen dat het weg schuift.

Hoe werkt het?

1

Vul uw gegevens in als
postcode en type dakbedekking

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 2

Wij checken en matchen u met de beste leveranciers

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 3

Ontvang vrijblijvende offertes en begeleiding subsidietraject

4

Akkoord met offerte,
alles in één keer geregeld

Leveranciers schuin sedumdak vergelijken

Aandachtspunten sedum schuin dak

Een sedum schuin dak kan op vele dakbedekkingen aangelegd worden, waaronder EPDM, bitumen en PVC. Op o.a. dakpannen en riet kunt u geen sedumdak aanleggen. Dit betreffen in de meeste gevallen schuine daken. Sedum op schuine daken is in ieder geval mogelijk tot een hellend dak van 35°. Wanneer het steiler is, dienen er extra hulpmiddelen toegepast te worden om ervoor te zorgen dat de sedum dakbedekking niet gaat wegglijden. Bij een sedum schuin dak wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van sedummatten. De cassettes kunnen maar gebruikt worden tot een hellingsgraad van 15°. Houd bij het groen dak zelf aanleggen dus rekening met dat u de drainagelaag en substraatlaag eerst op de dakbedekking legt. Bij de sedumtrays (cassettes) is dit kant-en-klaar en zit het er al in verwerkt. 

Sedum op schuin hellend dak met subsidie

Gemeenten betalen mee

Om de hoeveelheid sedum op schuine daken te stimuleren, bieden steeds meer gemeenten en provincies een sedumdak subsidie aan. Hiermee krijgt u tot wel 50% van de totale kosten groen dak vergoed, wat oploopt tot een bedrag van €20.000,- in sommige gemeenten.

Subsidie beschikbaar in uw gemeente?

Bent u benieuwd of uw gemeente ook een groen dak subsidie heeft? Vraag hier offertes aan en ontvang advies en informatie over de beschikbare subsidies voor sedum op schuine daken en de voorwaarden hiervan. Onze experts helpen u graag en weten precies welke documenten de gemeente nodig heeft om de kosten succesvol te laten subsidiëren door hen.
Sedum op schuin dak

Veelgestelde vragen over sedum op schuin dak

Veel schuine daken tot een hellingsgraad van 35° zijn geschikt voor een sedumdak, mits het een ondergrond heeft van bijvoorbeeld EPDM-, bitumen- of PVC dakbedekking. Is het dak schuiner dan 35°? Maak dan gebruik van extra materiaal om verschuivingen te voorkomen, zoals anti-schuifmatten en verankeringen.

Bij schuine daken tot een hellingsgraad van 35° is het relatief eenvoudig om een sedumdak op aan te leggen. Is het dak steiler? Maak dan gebruik van een anti-schuifmechanisme, om verschuivingen van de sedum dakbedekking op het schuine dak te voorkomen.