Logo SedumdakenLoket wit

Sedum op plat dak

Sedumdak op plat dak aanleggen is de ideale ondergrond! Hiermee verduurzaamt u uw woning, wat veel voordelen geeft! Vraag hier gratis offertes aan en vergelijk de beste leveranciers van sedum op plat dak.

Ook sedum op plat dak aanleggen?

Ontdek uw beste deal

Binnen 60 seconden aangevraagd

Voordelen sedum plat dak

Betere isolatie, bespaart tot 20% op uw energierekening
Absorbeert regenwater, vermindert wateroverlast
Een sedumdak zorgt voor schonere lucht in de buurt
Verdubbelt levensduur dak en hogere woningwaarde

Sedum op plat dak

Zelf eenvoudig aanleggen

Of u nu een EPDM-, bitumen- of PVC dakbedekking heeft, het is allemaal perfect voor sedum op plat dak. Een ander voordeel van sedum dakbedekking hierop is dat u het eenvoudig zelf kunt aanleggen. Start eenvoudig met verduurzamen en creëer een betere leefomgeving!

Vergelijken en besparen

Lagere energiekosten, opvang van regenwater, lagere omgevingstemperatuur, meer rendement op zonnepanelen. Het zijn zomaar een aantal voordelen van een sedumdak. Overweegt u de aanleg van een groen dak? Vraag hier offertes aan en vergelijk leveranciers!

Sedum op bestaand plat dak

Ecologisch en economisch interessant

Sedum kan zowel op een bestaand plat dak als op een nieuwbouw plat dak aangelegd worden. Dit brengt vele voordelen met zich mee. Zo wordt uw woning of pand meer waard met de duurzame investering van sedumdak kosten, vangt het regenwater op wat bescherming biedt aan de riolering, verhoogt het biodiversiteit en verlaagd het de omgevingstemperatuur.

Op welke platte daken is sedum geschikt?

Het aanleggen van sedum op plat dak is op vrijwel ieder dak mogelijk, zoals een woning, uitbouw, garage, schuur, veranda, (terras)overkapping, carport en nog veel meer. Ook sedum op schuin dak is mogelijk, zoals op het dak van uw huis! Het zelf aanleggen van groendak op platte daken is wel het gemakkelijkst. Wilt u dit liever uitbesteden? U kunt bij ons offertes vergelijken van aanbieders met- of zonder aanlegservice.
Sedum op plat dak geplaatst
Sedum op bestaand plat dak gelegd

Wat is een sedum plat dak?

Dakbegroening met sedum

Een sedum plat dak is niets meer dan een dakbedekking waar sedummatten of sedumcassettes op zijn geplaatst. Deze twee vormen van groendak worden gebruikt om de vetplantjes op het platte dak aan te brengen. Per vierkante meter staan er 8 – 12 verschillende soorten sedum. Deze zijn het gehele jaar groenblijvend en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Jaarlijks bemesten is voldoende om het sedum plat dak mooi te houden.

Welke dakbedekkingen geschikt voor sedum plat dak?

In Nederland zijn EPDM, bitumen en PVC veelvoorkomende dakbedekkingen. Op nagenoeg alle platte daken is een sedumdak op aan te brengen. Twijfelt u of uw dak hiervoor geschikt is? Vraag vrijblijvend offertes aan en onze experts informeren u hier graag over. Daarnaast kan er zelfs op aanvraag een dakcheck uitgevoerd worden.

Hoe werkt het?

1

Vul uw gegevens in als
postcode en type dakbedekking

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 2

Wij checken en matchen u met de beste leveranciers

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 3

Ontvang vrijblijvende offertes en begeleiding subsidietraject

4

Akkoord met offerte,
alles in één keer geregeld

Aanbieders sedum plat dak vergelijken

Tips sedumdak op plat dak aanleggen

Sedum op plat dak aanleggen is een heel eenvoudige klus. Met de sedumcassettes maakt u het uzelf nog eenvoudiger, hier zitten de drainagelaag en substraatlaag namelijk al in verwerkt waardoor dit kant-en-klare systemen zijn. Het nadeel van sedumtrays is dat het eindresultaat minder één geheel is dan bij sedummatten, omdat de kleine tussenruimtes tussen de cassettes te zien blijven van dichtbij. Sedummatten geven dus een mooier eindresultaat omdat alles daar mooi in elkaar groeit. Voor het aanleggen van het sedum plat dak is het belangrijk dat de dakbedekking goed schoon wordt geveegd en dat u voor de zekerheid nog bekijkt of er geen beschadigingen te zien zijn. Als u geen EPDM dakbedekking heeft, legt u eerst een worteldoek neer (met kleine overlap) en plaatst u daarna – bij sedummatten – de drainagelaag erop met haaks daar overheen de substraatlaag. Het is raadzaam om de substraatlaag wat nat te sproeien alvorens de sedumrollen erop gelegd worden. Leg het gehele dak vol met sedum en bemest en besproei het geheel. Klaar! Het sedum op het platte dak is geplaatst.

Subsidie sedum dakbedekking plat dak

Gemeenten betalen mee

Niet alleen u wordt bij van een sedumdak op uw platte dak. Ook de gemeente en/of provincie! Zij belonen mensen die sedum aanleggen met een sedumdak subsidie. De vergoeding van deze kosten groen dak ligt vaak rond de 25% a 30% maar kan in veel gemeenten ook oplopen tot wel 50%! Zo wordt uw investering, ook met het oog op de toekomstige besparingen met het oog op de voordelen van sedumdak op plat dak, wel erg interessant.

Subsidie beschikbaar in uw gemeente?

Bent u benieuwd of er ook in uw gemeente of provincie een subsidie is voor sedum dakbedekking op platte daken? Vraag gratis offertes aan en onze specialisten voorzien u van informatie over de subsidies bij u in de buurt.
Sedum op plat dak

Veelgestelde vragen over sedum op plat dak

Platte daken zijn ideaal om een sedumdak op aan te leggen. Twijfelt u over de sterkte van de dakconstructie? Maak gebruik van lichtgewicht sedumcassettes. Deze zijn licht van gewicht waardoor er geen extra verstevigde dakconstructie nodig is!

Of het platte dak nu nieuw- of bestaand is, een sedumdak kan er vrijwel altijd op aangelegd worden. Lichtgewicht sedumcassettes zijn ideaal tot een hellingsgraad van 15°.