Logo SedumdakenLoket wit

Lichtgewicht sedumdak

Met dit kant-en-klare, lichtgewicht sedumdak pakket bent u klaar om het groendak eenvoudig aan te leggen. Met een verzadigde bodem, vol met regenwater, weegt het maar 45 kg/m². Vraag offertes aan en vergelijk!

Ook lichtgewicht sedumdak aanleggen?

Ontdek uw beste deal

Binnen 60 seconden aangevraagd

Voordelen lichtgewicht groendak

Betere isolatie, bespaart tot 20% op uw energierekening
Absorbeert regenwater, vermindert wateroverlast
Een sedumdak zorgt voor schonere lucht in de buurt
Verdubbelt levensduur dak en hogere woningwaarde

Sedumdak lichtgewicht

Gemakkelijk aanleggen

Een lichtgewicht sedumdak is ideaal voor vrijwel ieder plat dak of schuin dak tot 25° helling. Uw dakconstructie hoeft hiermee niet te voldoen aan tal van eisen om een zwaar groendak te dragen. De lichtgewicht sedum cassettes plaatst en klikt u gewoon tegen elkaar aan op het dak.

Waar sedumdak lichtgewicht kopen?

De prijs van een lichtgewicht sedumdak ligt gemiddeld tussen de €40,- tot €70,- per m². Uiteraard wilt u de scherpst mogelijke prijs voor een sedumdak. Vraag hier vrijblijvende offertes aan en vergelijk aanbieders!

Wat is een lichtgewicht sedumdak?

Opbouw

Bij een sedumdak lichtgewicht wordt er gebruik gemaakt van een lichtgewichte substraat, bestaande uit steenwolvezel wat amper gewicht met zich meebrengt. Ideaal en speciaal ontworpen hiervoor! De lichte sedumplantjes wortelen zich vervolgens in deze substraat en groeien door naar een mooi sedumdak. Onder de substraat zit nog een drainagelaag, waar regenwater in wordt opgeslagen.

Voordeel lichtgewicht sedumdak

Het klimaat verandert. Er moeten nodig stappen worden gezet om het milieu zo goed en zoveel mogelijk te helpen. Dit doet u zelf eenvoudig met een lichtgewicht sedumdak, wat dankzij zijn lichte gewicht op vrijwel ieder dak geplaatst kan worden. Draag bij aan een beter milieu en maak gebruik van andere voordelen van een sedumdak.
Sedumdak lichtgewicht
Lichtgewicht groendak plat

Lichtgewicht groendak kopen

Geen extra kosten aan draagkracht dak

Kan uw dak niet de belasting dragen van een ander type groendak? Bespaar op onnodige, extra investeringen om de dakconstructie te verstevigen. Maak gebruik van een lichtgewicht groendak! Dit kan op ieder plat dak en schuin dak tot 25 graden helling aangelegd worden. Bij een traditioneel groendak moet u denken aan een verzadigd gewicht van 80 tot 85 kg p/m². Niet alle daken kunnen dit gewicht dragen. Een lichtgewicht groendak met 45 kg/m² is het ideale alternatief hiervoor.

Specificaties lichtgewicht groendak

Een groendak lichtgewicht bestaat uit 8 tot 12 verschillende soorten sedum. De lichtgewicht sedumcassettes en -matten hebben een waterbergend vermogen van maar liefst 30 l/m². Veel gemeenten hebben bepaalde voorwaarden bij de aanvraag sedumdak subsidie, dat er een minimale hoeveelheid wateropslag in moet zitten. Dat redt u met dit lichtgewicht groen dak uitstekend!

Offertes vergelijken

1

Vul uw gegevens in als
postcode en type dakbedekking

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 2

Wij checken en matchen u met de beste leveranciers

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 3

Ontvang vrijblijvende offertes en begeleiding subsidietraject

4

Akkoord met offerte,
alles in één keer geregeld

Ontvang vrijblijvende aanbiedingen

Lichtgewicht sedumdak aanleggen

Het aanleggen van lichtgewicht sedumdak is heel eenvoudig. Wanneer u bij ons offertes aanvraagt en akkoord gaat met een aanbieder, ontvangt u een totaalpakket met alle benodigde producten en instructievideo’s over het plaatsen van het lichte sedumdak. Zo gaat u goed voorbereid aan de slag!

Kiest u voor sedumcassettes? Dan hoeft u alleen maar optioneel een wortelwerend doek te plaatsen en een beschermdoek op het dak te leggen, de traytjes tegen elkaar aan te klikken en de grindstrook te creëren. Daarna even bemesten en sproeien en klaar! Bij sedummatten komt er iets meer tijd bij kijken. Hier zitten de drainagelaag en substraatlaag namelijk niet in verwerkt, dit in tegenstelling tot de cassettes. Rol dus eerst (indien nodig) een wortelwerend doek uit, maak daarna de drainagemat op maat en rol ook deze uit. De substraatlaag legt u hier haaks overheen. Als laatste laag worden de lichtgewicht sedummatten hier bovenop gelegd. Vul eventuele open plekken op door stukken sedum van een nieuwe sedummat af te zagen. Plaats de bladvanger, vul de grindstrook op, bemest en besproei het lichtgewicht sedumdak en het genieten kan beginnen!