Logo SedumdakenLoket wit

Kosten groen dak vergelijken

Wilt u weten hoeveel de kosten voor een groen dak aanleggen bedragen? Wij helpen u met het vinden van de beste leveranciers met de scherpste prijzen. Vraag gratis via onze website vrijblijvende offertes aan en vergelijk!

Benieuwd naar uw groen dak kosten?

Ontdek uw beste deal

Binnen 60 seconden aangevraagd

Groendak prijs vergelijken

1

Vul uw gegevens in als
postcode en type dakbedekking

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 2

Wij checken en matchen u met de beste leveranciers

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 3

Ontvang vrijblijvende offertes en begeleiding subsidietraject

4

Akkoord met offerte,
alles in één keer geregeld

Kosten groen dak

Hoeveel kost een groen dak?

De kosten groen dak hangen af van verschillende factoren. De prijs verschilt natuurlijk per leverancier. En kiest u ervoor om het zelf aan te leggen of besteedt u dit uit? Wat voor type dakbedekking heeft u en om hoeveel vierkante meter gaat het? Op basis daarvan worden de groendak kosten bepaald. Gemiddeld bedraagt de prijs van een extensief groen dak €40,- tot €75,- per m².

Vind, vergelijk en bespaar kosten

Natuurlijk wilt u de kosten van het aanleggen van een groen dak zo laag mogelijk houden. Wij helpen u hier een handje bij! Bij ons vergelijkt u eenvoudig leveranciers van groendaken. Vraag gratis vrijblijvende offertes aan via onze website en onze experts gaan voor u aan de slag.

Wat doet een groendak?

Wat is een groendak?

Er zijn twee soorten groendaken: intensief en extensief. Bij een intensief groen dak groeien er struiken en zelfs bomen op het dak, wat veel vraagt van de dakconstructie en vaak zelfs vooraf aangepast moet worden i.v.m. het gewicht. Daarom wordt er vaak gekozen voor een extensief groendak, ook wel een sedumdak genoemd. Dit is een verzameling van vetplantjes op het dak. Ze zijn licht, vragen weinig onderhoud en kunnen goed tegen droogte en natheid.

Welke voordelen heeft een groen dak?

Met een groen dak draagt u bij aan een beter klimaat. De plantjes filteren fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om naar zuurstof, wat zorgt voor een betere leefomgeving. Ook voor bijen, vlinders en vogels gaat de leefomgeving erop vooruit met een verhoogde biodiversiteit. Verder werkt het uitstekend isolerend, wat positief is voor uw energiekosten, vangt het regenwater op, verlaagt het de omgevingstemperatuur en gaat het rendement van uw zonnepanelen omhoog.

Groen dak kosten van aangelegd groendak
Kosten groen dak aanleggen

Kosten groen dak per m²

Prijs groendak per m²

Kosten van groen dak per m² bedraagt gemiddeld €40,- tot €75,-. Dit hangt natuurlijk wel af van de leverancier die u kiest en het type dakbedekking dat u op uw huis, uitbouw, carport, veranda, overkapping, schuur etc. heeft liggen. Wist u trouwens dat er veel gemeenten zijn die een groen dak subsidie aanbieden? Omdat groene daken veel voordelen hebben voor het milieu, stimuleren gemeenten dit. Hierdoor kunnen de daadwerkelijk kosten van een sedumdak gehalveerd worden voor u!

Groen dak aanleggen kosten

Het aanleggen van groendak doet u in de meeste gevallen eenvoudig zelf. Besteedt u het toch liever uit? Dan gaan de kosten van een groendak iets omhoog, naar gemiddeld €60,- tot €100,- per m² incl. plaatsing. Vraag via onze website offertes aan en ontvang vrijblijvende aanbiedingen.

Voordelen groendak

Betere isolatie, bespaart tot 20% op uw energierekening
Absorbeert regenwater, vermindert wateroverlast
Een sedumdak zorgt voor schonere lucht in de buurt
Verdubbelt levensduur dak en hogere woningwaarde

Groen dak kosten gratis vergelijken

Kosten groendak cassettes en -matten

Groen dak cassettes zijn vierkante of rechthoekige bakjes met een substraatlaag erin en daarbovenop de sedumplantjes. Hiermee heeft u als het ware een deel van een kant-en-klaar groendak in handen. Deze trays plaats u zeer eenvoudig tegen elkaar aan op het dak. Een keuze voor sedumcassette kopen wordt dus vooral gemaakt op basis van gemak. De groendak kosten hiervan liggen wel iets hoger dan bij de groen dak matten. Deze zijn in prijs goedkoper en het geeft een mooier eindresultaat, als geheel. Het aanleggen van deze rollen is wel meer werk en er dienen altijd nog rollen drainagelaag en substraatlaag eronder geplaatst te worden op het dak. Bij de cassettes zit de substraatlaag bijvoorbeeld al in de tray verwerkt. Vindt u het geen probleem dat het aanleggen van het groendak net wat meer tijd kost, voor een mooier eindresultaat? Dan is sedummatten kopen het advies!

Groen dak subsidie bij kosten groen dak

Laat uw gemeente meebetalen

Het aanleggen van een groen dak wordt nog interessanter met een subsidie voor sedumdak bij uw gemeente of waterschap. U kunt tot wel 50% van de investeringskosten bij hen subsidiëren met uw bijdrage aan het watermanagement en de vergroening in de buurt.

Wij geven subsidie-advies

Doet uw gemeente mee met een groendak subsidie? Wij weten het! Onze experts zijn op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen op gebied van subsidies in heel Nederland. Vraagt u offertes aan via onze websites en kiest u een leverancier? Dan helpen zij u ook bij uw subsidieaanvraag en leveren ze hier de benodigde documenten voor aan, om aan de voorwaarden te voldoen.
Groen dak aanleggen kosten

Prijs van groen dak aanleggen

Wilt u de buurt vergroenen en bijdragen aan een beter milieu met een groen dak? Fantastisch! Nu is het natuurlijk ideaal als u de kosten hiervan zo laag mogelijk houdt. Zo bespaart u op de investeringskosten, terwijl een groen dak ook financieel interessant is door een hogere woning- / pandwaarde, minder energiekosten door de isolerende werking en er in de winter dus minder gestookt hoeft te worden in de zomer de airco minder vaak aan staat en het rendement op de zonnepanelen stijgt tot 20% door de verlaagde temperatuur op het dak. Zo wordt een groendak nog interessanter, ook financieel! De kosten van een groen dak aanleggen begint bij €40, – per m². Om u een inschatting te geven van de totaalkosten, vindt u hieronder drie verschillende dakoppervlaktes terug met daarachter de gemiddelde prijs van een groendak. 

Afmeting dak Gemiddelde prijs
12 m²
€750,-
22 m²
€1.400,-
40 m²
€2.500,-