Logo SedumdakenLoket wit

Groen plat dak

Start op eenvoudige wijze met verduurzamen en leg een groen plat dak aan. Hier profiteert niet alleen uw leefomgeving van, maar ook uw portemonnee! Ontdek de voordelen, vraag gratis vrijblijvende offertes aan en vergelijk.

Ook een groen plat dak aanleggen?

Ontdek uw beste deal

Binnen 60 seconden aangevraagd

Voordelen groen plat dak

Betere isolatie, bespaart tot 20% op uw energierekening
Absorbeert regenwater, vermindert wateroverlast
Een groen dak zorgt voor schonere lucht in de buurt
Verdubbelt levensduur dak en hogere woningwaarde

Plat dak groen maken

Gemakkelijk zelf aanleggen

Ieder plat dak is uitstekend geschikt om hier een extensief groen plat dak van te maken! Of het nu een dakbedekking van EPDM, bitumen of PVC betreft, het is eenvoudig (zelf) realiseerbaar. Begin met het grijze dak groen te maken en ervaar de voordelen van groene dakbedekking.

Bespaar kosten

U wilt natuurlijk een hoge kwaliteit groen plat dak aanleggen met mooie sedum plantjes, maar hier ook niet teveel voor betalen. Wij bieden u hierin de helpende hand! Vraag gratis offertes aan, wij gaan voor u op zoek naar de meest geschikte leveranciers en u ontvangt van hen vrijblijvende offertes om te vergelijken.

Wat is groen op plat dak?

Verbeter de leefomgeving van uzelf en de natuur

Groen op plat dak verhoogt de biodiversiteit bij u in de buurt, wat een leefomgeving biedt voor vlinders, bijen, vogels en meer. De plantjes filteren ook CO2 uit de lucht en zetten dit om in zuurstof. In combinatie met de lagere omgevingstemperatuur waardoor u in de zomer minder last heeft van de warmte, is een sedum dak aanleggen goed voor uw gezondheid.

Welke dakbedekking onder groen plat dak?

Op vrijwel alle platte daken kunt u een groen dak aanleggen, zoals EPDM, bitumen, beton en PVC. Belangrijk is dat er geen beschadigingen / lekkages in de dakbedekking zitten. Controleer vlak voordat u het sedumdak gaat aanleggen dan ook goed of u op uw dak geen beschadiging ziet. EPDM is het beste materiaal en tevens wortelwerend, waardoor u geen extra wortelwerend folie hoeft aan te brengen.
Groene dakbedekking plat dak
Groen op plat dak leggen

Groene dakbedekking plat dak

Mix van sedumplaten

Een extensieve, groene dakbedekking op plat dak bestaat uit een mix van diverse soorten sedum vetplanten. Deze weerstaan zowel een droge, warme zomer als een nat najaar met hoosbuien. Sterker nog, de plantjes zuigen het regenwater op in hun bladeren en het wordt opgeslagen in de drainagelaag, waardoor de kans op overstromingen in de straat kleiner is.

Waar moet het dak aan voldoen?

Nagenoeg alle daken zijn geschikt voor een groen plat dak. Dit kan een dak op uw woning zijn, maar ook groendak op de schuur, carport, overkapping, veranda, uitbouw, dakkapel en meer! Niet zeker of uw dak geschikt is? Vraag vrijblijvend offertes aan en laat u adviseren door experts.

Offertes vergelijken

1

Vul uw gegevens in als
postcode en type dakbedekking

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 2

Wij checken en matchen u met de beste leveranciers

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 3

Ontvang vrijblijvende offertes en begeleiding subsidietraject

4

Akkoord met offerte,
alles in één keer geregeld

Groen plat dak aanvragen

Waarop letten bij groen plat dak aanschaffen

Wanneer u een groen plat dak overweegt, zijn er twee type daken: intensief- en extensief groen dak. Bij intensieve groendaken op plat dak groeien er zelfs struiken en bomen op. Dit is vaak alleen terug te zien bij de wat grotere kantoorpanden en heeft mede met het gewicht te maken. Met dit type groendak komt er al gauw 225 kg/m² bij. Dit moet uw dakconstructie wel aankunnen, om te voorkomen dat het in elkaar stort. Daarom wordt er vaak gebruik gemaakt van een extensief plat groen dak. Hier groeien lichte sedumplantjes op waarbij het verzadigde gewicht, wanneer het vol regenwater zit, neerkomt op 45 kg/m². Een stuk lichter te dragen en op vrijwel ieder plat dak in Nederland is een lichtgewicht sedumdak te realiseren. Ook binnen een extensief groendak heeft u twee keuzes: sedumcassettes kopen of sedummatten kopen. Gaat u voor gemak en eenvoud bij het aanleggen? Kies dan voor de kant-en-klare cassettes. Het aanleggen hiervan kost minder tijd dan bij de matten, omdat u de traytjes alleen maar tegen elkaar aan hoeft te klikken. Bij sedummatten moet u eerst een drainagelaag en substraatlaag aanbrengen op het dak, waarna de rollen groen dak er overheen gerold worden. Dit geeft uiteindelijk wel een strakker eindresultaat dan de sedumcassettes!

Kosten en subsidie groen plat dak

Kosten groen plat dak

De kosten van groendak op plat dak hangen af van de keuze tussen sedummatten of sedumcassettes en het type dakbedekking wat u heeft. Als u bijvoorbeeld EPDM heeft liggen, is dit al wortelwerend en heeft u geen wortelwerend folie nodig. Maar de gemiddelde prijs van groen op plat dak is €40,- tot €75,- per m², als u het zelf aanlegt. Wilt u het sedumdak laten aanleggen? Houd dan rekening met een prijs van €60,- tot €100,- per m².

Subsidie groene dakbedekking plat dak

Wist u dat u tot wel 50% van de kosten kunt subsidiëren bij uw gemeente of provincie? Steeds meer gemeenten bieden een subsidie groendak aan. Benieuwd of dit ook in uw gemeente beschikbaar is? Vraag vrijblijvend offertes aan en ontvang advies over uw subsidiemogelijkheden.
Groen plat dak maken

Veelgestelde vragen over groen plat dak

Dit hangt van verschillende factoren af, waaronder het type dakbedekking en hoe groot de oppervlakte van het platte dak is. Gemiddeld bedragen de kosten van groen plat dak €40,- tot €70,- per m².

EPDM, bitumen en PVC zijn ideale ondergronden voor groen dak op plat dak. Zinken daken en golfplaten zijn niet geschikt hiervoor.