Logo SedumdakenLoket wit

Groen dak subsidie

Met een groen dak subsidie valt de aanschaf een stuk goedkoper uit en de gemeente of provincie is blij met meer groen in hun buurt. Wij vertellen u hoe hoog de groendak subsidie is en waar deze aan moet voldoen.

Benieuwd naar uw groen dak subsidie?

Ontdek uw beste deal

Binnen 60 seconden aangevraagd

Voordelen groendak

Betere isolatie, bespaart tot 20% op uw energierekening
Absorbeert regenwater, vermindert wateroverlast
Een groen dak zorgt voor schonere lucht in de buurt
Verdubbelt levensduur dak en hogere woningwaarde

Groene daken subsidie

Hoeveel subsidie voor groen dak?

De groene daken subsidie verschilt per gemeente of provincie, er is op moment namelijk geen landelijke subsidie. Gemiddeld vergoeden ze 20% tot 50% op de totale kosten groen dak, wat neerkomt op een bedrag van ongeveer €30,- per m². Er wordt wel aan maximumbedragen vastgehouden. Ook deze verschillen per gemeente. Dit loopt op tot wel €20.000,-! Een prachtige vergoeding bij het aanleggen van groen dak.

Advies groendak subsidie

De kosten van een groen dak kopen verschillen uiteraard per leverancier. Om u hierbij te helpen en u van informatie te voorzien over de groendak subsidie en voorwaarden bij u in de gemeente, staan wij voor u klaar! Vraag gratis offertes aan en ontvang en vergelijk vrijblijvende aanbiedingen, met advies over de subsidie voor sedumdaken.

Gemeenten met subsidie groen dak aanleggen

Waarom zijn er groen dak subsidies?

De functies van groen dak liggen in lijn met het doel van provincies en gemeenten om meer groen in de buurt te creëren, voor een beter milieu. Met een sedum dakbedekking doet u een eenvoudige, maar nodige bijdrage aan het vergroten van de biodiversiteit, het opvangen van regenwater, het verlagen van de omgevingstemperatuur, verbeteren van de isolatiewaarde en nog veel meer.

Gemeenten met subsidie groendak aanleggen

Er is momenteel in 2024 een subsidie groen dak beschikbaar in o.a. de volgende gemeenten: Den Haag, Utrecht, Haarlem, Almere, Tilburg, Enschede, Zoetermeer, Amersfoort, Den Bosch, Breda, Arnhem, Oosterhout, Zwolle, Alphen aan den Rijn, Woerden, Zeist, Groningen, Eindhoven, Nijmegen, Amsterdam, Stichtse Vecht en nog veel meer! Ook provincies de Flevoland, Zeeland en Noord-Brabant bieden een groendak subsidie aan.

Subsidie groendak
Groendak subsidie

Voorwaarden groendak subsidie

Subsidie aanvragen in 2024

Zoals de hoogte van de groendak subsidie verschilt per gemeente en provincie, geldt dit ook voor de voorwaarden ervan. Wij raden aan om in ieder geval altijd een aanvraag te doen wanneer u een sedumdak gaat aanleggen of een sedumdak gaat laten aanleggen, ook wanneer de voorwaarden onduidelijk zijn.

Waar moet het aan voldoen?

Veelvoorkomende voorwaarden zijn een minimale grootte van het dak (van 5 m²), het doorgeven van de hoeveelheid sedumsoorten op het dak en de wateropslagcapaciteit per vierkante meter hiervan, het verplicht onderhouden van het groendak en meer. Wij zijn op de hoogte van de voorwaarden van uw gemeente en sturen alle benodigde documenten op.

Offertes vergelijken

1

Vul uw gegevens in als
postcode en type dakbedekking

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 2

Wij checken en matchen u met de beste leveranciers

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 3

Ontvang vrijblijvende offertes en begeleiding subsidietraject

4

Akkoord met offerte,
alles in één keer geregeld

Leveranciers groendak vergelijken

Groene dakbedekking schuin- en plat dak subsidie

Ook voor een groene dakbedekking op plat dak geldt de subsidie, mits deze subsidiëring actief is in uw gemeente of provincie. Het aanleggen van een groendak op een plat dak is relatief eenvoudig en in de meeste gevallen eenvoudig zelf te doen. U kunt ervoor kiezen om dit met sedumcassettes of sedummatten te doen. Het aanleggen van de cassettes is het gemakkelijkst, omdat u de traytjes allemaal maar tegen elkaar aan hoeft te plaatsen op het platte dak. Sedummatten vergt wat meer tijd, maar zorgt ook voor een mooier eindresultaat en is goedkoper. Het aanleggen van sedum op schuin dak is tot een bepaalde hellingsgraad ook nog zelf te doen, mits u uit veiligheid ervoor zorgt dat er maatregelen genomen worden ter valbeveiliging bij het aanleggen van groen dak schuin.

Kosten van groen dak

Afhankelijk van factoren

Kosten van een groen dak worden bepaald op basis van verschillende factoren. Natuurlijk de producten die worden gebruikt: kiest u voor de cassettes / trays of voor de matten? Moet er een bladvanger bij, voor boven de waterafvoer? Is er een wortelwerend folie nodig of is de dakbedekking zelf al wortelwerend?

Prijs groendak

Gemiddeld kost een groendak €40,- tot €75,- per m². Wanneer u het aanleggen uitbesteedt, houdt u het beste rekening met €60,- tot €100,- per m². Deze kosten kunt u met een groen dak subsidie tot wel 50% laten vergoeden! Vraag offertes aan en onze experts geven u graag advies over de subsidies in uw gemeente.

Groene daken subsidie gebruiken

Veelgestelde vragen over groendak subsidie

Veel gemeenten bieden een groen dak subsidie aan. De hoogte hiervan verschilt per gemeente. In veel regio’s loopt dit op tot wel 50% op de kosten van uw groendak! Zo wordt een groene dakbedekking aanleggen nog interessanter.

Houd rekening met een prijs van ongeveer €40,- tot €70,- per m² bij een extensief dak. Heeft uw gemeente of provincie een subsidie voor groene daken? Onze experts helpen u bij het aanvragen hiervan en zijn op de hoogte van de voorwaarden die uw gemeente stelt.