Logo SedumdakenLoket wit

Groen dak schuur

Een groen dak op uw schuur geeft niet alleen een mooier uitzicht, maar ook diverse voordelen! Zo werkt het isolerend, waardoor het in de zomer binnen in de schuur koeler blijft. Benieuwd naar meer? Bekijk alle voordelen!

Ook groen dak op schuur plaatsen?

Ontdek uw beste deal

Binnen 60 seconden aangevraagd

Voordelen schuur met groen dak

Betere isolatie, bespaart tot 20% op uw energierekening
Absorbeert regenwater, vermindert wateroverlast
Een groen dak zorgt voor schonere lucht in de buurt
Verdubbelt levensduur dak en hogere woningwaarde

Groen dak op schuur

Het nut van groen dak schuur

Met een extensief groen dak op uw schuur zorgt u voor een hogere biodiversiteit, gaat de isolatiewaarde van de schuur omhoog, en creëert u een gezondere leefomgeving voor de buurt. Het is licht van gewicht, kan op de meeste daken aangelegd worden en is zeer onderhoudsvriendelijk.

Eenvoudig vergelijken en besparen

Wilt u zelf een groen dak aanleggen of dit laten doen? Vraag vrijblijvend offertes aan, ontvang aanbiedingen en vergelijk! Zo weet u zeker dat u voor een scherpe prijs een prachtig groendak op de schuur krijgt.

Wat is groendak op de schuur?

Extensieve- en intensieve groendaken

Er zijn twee type groendaken: intensief- en extensief. Met een intensief groendak groeien er struiken en zelfs planten op het dak. Dit vergt meer onderhoud en vraagt veel van de dakconstructie omdat het een flink gewicht met zich meebrengt. Een lichtere, onderhoudsvriendelijke optie is een extensief groendak, ook wel sedumdak genoemd. Dit is het advies voor een groen dak op de schuur. Hier groeien vetplantjes op die goed tegen droog- en nat weer kunnen en veel voordelen van een sedumdak met zich meebrengen.

Wat kost groen dak per m²?

Met de extensieve optie moet u bij de kosten groen dak denken aan gemiddeld €40,- tot €75,- per m². Dit is exclusief het laten aanleggen van sedumdak.
Groen dak maken op schuur
Groen dak schuur aanleggen

Waarom groen dak op schuur?

Isolerende werking

De sedum plantjes van het groen dak op de schuur hebben een isolerende werking. De verhoogde isolatiewaarde zorgt ervoor dat de temperatuur in de zomer in het schuurtje lager blijft en in de winter de warmte juist wordt vastgehouden. Als u veel in de schuur bent, bijvoorbeeld om te klussen, hoeft u dus geen mobiele verwarming of -airco aan te zetten, wat scheelt op de energiekosten.

Schonere lucht

Groendak filteren fijnstof uit de lucht en zet CO2 om in zuurstof. Hiermee creëert u een schonere, gezondere lucht in de buurt. Een ander voordeel is dat de omgevingstemperatuur wordt verlaagd, wat hittestress voorkomt.

Offertes vergelijken

1

Vul uw gegevens in als
postcode en type dakbedekking

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 2

Wij checken en matchen u met de beste leveranciers

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 3

Ontvang vrijblijvende offertes en begeleiding subsidietraject

4

Akkoord met offerte,
alles in één keer geregeld

Vergelijk groendak-deals

Groen dak maken op schuur

Vrijwel ieder dak is geschikt voor het aanleggen van een groen dak schuur, met name de platte daken. Sedum kan aangelegd worden op o.a. de dakbedekkingen EPDM, bitumen en PVC. Betreft het een schuin dak? Dan kunt u een groendak tot een hellingsgraad van 35° op de standaard wijze aanleggen. Maak hierbij wel gebruik van sedummatten en niet van sedumcassettes, laatstgenoemde zijn geschikt tot een hellingsgraad van 15°. Kiest u voor gemak en heeft u een plat dak? Dan zijn de sedumcassettes de ideale optie om te gebruiken, daar dit minder tijd en energie kost om aan te leggen dan bij de matten. Een sedum dak aanleggen op uw schuur kan het gehele jaar door. Maar wilt u graag dat het direct gaat groeien? Dan is het voorjaar een ideaal moment om ermee aan de slag te gaan.

Subsidie groene daken

Groendak nog interessanter

Om een groen dak op uw schuur nog interessanter te maken: veel gemeenten bieden een groendak subsidie aan. Die kan oplopen tot wel 50% vergoeding op de totale kosten van het sedumdak, dus ook voor de aanlegkosten en de eventuele extra benodigde producten die het aanleggen van en groen dak schuur mogelijk maken.

Subsidie beschikbaar in uw gemeente?

Heeft u de knoop doorgehakt en wilt u op uw schuur een groen dak aanleggen? Goed bezig! Vraag bij ons vrijblijvend gratis offertes aan, ontvang aanbiedingen van leveranciers en vergelijk eenvoudig! Daar krijgt u ook subsidie-advies bij, zodat u direct op de hoogte bent van de subsidieregelingen bij u in de buurt.
Groen dak op schuur aanleggen