Logo SedumdakenLoket wit

Groen dak schuin

Het aanleggen van een groen dak schuin ziet er niet alleen prachtig uit. U bespaart er ook mee op de energierekening, het vangt regenwater op en is goed voor het (leef)klimaat. Vraag gratis offertes aan en start vergelijken!

Ook groen dak schuin aanleggen?

Ontdek uw beste deal

Binnen 60 seconden aangevraagd

Voordelen groen schuin dak

Betere isolatie, bespaart tot 20% op uw energierekening
Absorbeert regenwater, vermindert wateroverlast
Een groen dak zorgt voor schonere lucht in de buurt
Verdubbelt levensduur dak en hogere woningwaarde

Groen dak schuin

Start met verduurzamen

Met een groen dak schuin verhoogt u de isolatiewaarde van de ruimte, wordt de omgevingstemperatuur verlaagd, draagt u bij aan een verhoogde biodiversiteit en nog veel meer! Groene daken kunnen niet alleen op platte daken aangelegd worden, maar zijn ook geschikt voor schuine, hellende daken.

Vergelijken en besparen

Om u te helpen besparen op uw groen dak kosten, vergelijkt u bij ons gratis en vrijblijvend leveranciers door offertes aan te vragen. Wij gaan voor u op zoek naar de meest geschikte kwekerijen en vakmensen voor uw situatie.

Wat is een groen schuin dak?

Extensief groendak met vetplantjes

Een groen schuin dak kan zowel een intensief- als een extensief groendak zijn. Bij intensieve daken groeien er struiken en bomen op, wat een flink gewicht met zich meebrengt en veel onderhoud vraagt. Een extensief groendak, ook wel een sedum dak genoemd, is een dak wat bedekt is met vetplantjes genaamd sedum. Dit lichtgewicht sedumdak is ideaal en past op vrijwel alle daken!

Kan een groendak op een schuin dak?

Het aanleggen van een groen schuin dak is absoluut mogelijk. Tot een hellingsgraad van 35° is dit tevens zeer eenvoudig. Bij een steiler dak is het belangrijk om extra middelen in zitten, om te voorkomen dat het schuine groendak gaat verschuiven.
Groendak van dichtbij close up
Groen dak schuur aanleggen

Voordelen groendak aanleggen op schuin dak

Waarom schuine groendaken?

Het klimaat is aan het veranderen. Met het aanleggen van een groen schuin dak helpt u het milieu een handje. Zo creëert u o.a. een verhoogde biodiversiteit op uw dak en wordt de omgevingstemperatuur verlaagd. Regenwater van steeds heviger wordende hoosbuien wordt opgevangen in het groendak, waardoor u overstromingen bij de riolering voorkomt.

Hoe schuin mag een groendak zijn?

Een groen dak schuin is zonder extra hulpmiddelen realiseerbaar tot een hellingsgraad van 35°. Betreft het een hellend dak wat steiler loopt? Dan is het belangrijk om te voorkomen dat het groendak wegschuift van het schuine dak. Maak hierbij gebruik van sedummatten en geen trays. Sedumcassettes kunnen gebruikt worden bij een hellingsgraad tot 15°.

Offertes vergelijken

1

Vul uw gegevens in als
postcode en type dakbedekking

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 2

Wij checken en matchen u met de beste leveranciers

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 3

Ontvang vrijblijvende offertes en begeleiding subsidietraject

4

Akkoord met offerte,
alles in één keer geregeld

Bekijk onze beste deals!

Tips groen dak schuin aanleggen

Een groen dak schuin aanleggen kan een intensief- of een extensief groendak zijn. Bij intensieve groendaken dient u er wel rekening mee te houden dat het gewicht van het dak al gauw kan toenemen met maar liefst 225 kg/m². Dit komt door de zwaardere struiken, en zelfs bomen, die erop kunnen groeien. Hier is dus een verstevigde dakconstructie voor nodig, anders kan het dak het gewicht onvoldoende dragen en stort het in. Vandaar dat in de meeste gevallen een extensief groen dak schuin wordt aangelegd. Deze weegt maar 45 kg/m², bestaat uit sedum plantjes en is tevens meer onderhoudsvriendelijk. Het aanleggen van een schuin groendak kan op diverse dakbedekkingen, waaronder de veel voorkomende EPDM, bitumen en PVC. Bij schuine daken zijn ook vaak dakpannen en riet terug te vinden, hier kan helaas geen groendak op geplaatst worden. Wilt u sedumcassettes gebruiken? Houd dan rekening met een maximale hellingsgraad van 15°. Bij een schuin dak steiler dan 15° maakt u gebruik van sedummatten. Tot 35° kunt u het groendak aanleggen zoals u dit ook bij een plat groen dak zou doen. Wanneer het steiler is, dient er een anti-afschuifvoorziening toegepast te worden zodat het groen dak schuin niet wegglijdt.

Subsidie voor groendak schuin dak

Gemeenten betalen mee

De gemeente wordt blij wanneer u kiest voor een groendak op een schuin dak. U creëert hiermee meer groen in de buurt wat diverse voordelen met zich meebrengt. De gemeente beloond dit door groendak subsidies te hanteren. Hiermee krijgt u tot wel 50% van de sedumdak prijs vergoed!

Ontvang subsidie-advies

Wilt u meer weten over de sedum dak subsidie? Bent u benieuwd of uw gemeente er ook een aanbiedt en wat bijbehorende voorwaarden zijn? Vraag op onze website vrijblijvende offertes aan voor een groen dak schuin! Wij informeren u graag over de lopende subsidies in uw gemeente of provincie.
Groen schuin dak op huis

Veelgestelde vragen over schuin groendak

Groendak kan op schuine daken worden aangelegd. Tot 35° is dit eenvoudig mogelijk, bij steilere daken is het raadzaam om extra hulpmiddelen te gebruiken. Zo wordt voorkomen dat het geheel gaat verschuiven. Wilt u gebruik maken van sedumcassettes / trays? Deze zijn bij schuine daken toepasbaar tot 15°. 

Tot 35° hellend dak kan het groendak op standaard wijze aangelegd worden. Betreft het een steiler schuin dak? Maak dan gebruik van speciale verankeringen en anti-afschuifmatten.