Logo SedumdakenLoket wit

Groen dak met zonnepanelen

Overweegt u zonnepanelen te combineren met groen dak? Slimme keuze! Hiermee stijgt uw rendement tot wel 20%. Ontdek alle voordelen van groen dak met zonnepanelen, vraag gratis vrijblijvende offertes aan en vergelijk!

Ook groen dak met zonnepanelen plaatsen?

Ontdek uw beste deal

Binnen 60 seconden aangevraagd

Voordelen groendak

Betere isolatie, bespaart tot 20% op uw energierekening
Absorbeert regenwater, vermindert wateroverlast
Een groendak zorgt voor schonere lucht in de buurt
Verdubbelt levensduur dak en hogere woningwaarde

Groene daken zonnepanelen

Verhoogt efficiëntie zonnepanelen

Zonnepanelen wekken minder energie op bij hele warme temperaturen. Groene daken met zonnepanelen zorgen voor een lagere omgevingstemperatuur, zo ook op het dak, waardoor uw systeem tot wel 20% hoger rendement draait!

Voordelig groen dak met zonnepanelen

Wilt u meer verduurzamen en het rendement op de zonnepanelen verhogen? Een combinatie van groen dak met zonnepanelen is een eenvoudige en uitstekende keuze! Benieuwd waar u voor een scherpe prijs groendak van hoge kwaliteit verkrijgt? Vraag bij ons gratis offertes aan, ontvang vrijblijvende aanbiedingen van leveranciers en vergelijk!

Zonnepanelen op groendak

Kunnen zonnepanelen op een groendak?

Groen dak met zonnepanelen is een uitstekende keuze wanneer u het rendement op de zonnepanelen wilt verhogen. Zonnepanelen werken optimaal tot een temperatuur van 25 °C, waarna de opbrengst daarboven met 0,5% per graad afneemt. Maar in de zomer wordt het natuurlijk warmer, de panelen zelf kunnen wel 50 °C  worden! Hierdoor loopt het rendement flink terug. Groendak en zonnepanelen zijn hierin de oplossing. Met een sedumdak wordt de temperatuur op het dak verlaagd waardoor het rendement van de zonnepanelen omhoog gaat, tot wel 20%!

Hoeveel kost een groen dak met zonnepanelen?

De prijs van een groen dak ligt gemiddeld op €40,- tot €70,- per vierkante meter, als u dit zelf aanlegt. Bij veel gemeenten kunt u maar liefst 50% van de groen dak kosten terugkrijgen, middels een subsidie voor groene daken met zonnepanelen.

Groene daken met zonnepanelen
Groendak van dichtbij close up

Het nut van groendak

Brandwerend en brandvertragend

De kans op brand bij de zonnepanelen is zeer klein, al helemaal wanneer alles correct is geïnstalleerd. Toch bestaat er een hele kleine kans (0,014%) dat er wel brand uitbreekt als gevolg van de zonnepanelen. Steeds meer verzekeraars adviseren daarom een groendak onder zonnepanelen te plaatsen.  Door de opslag van regenwater op het groene dak, is er vrij veel vocht aanwezig op het dak. Dit werkt brandwerend en brandvertragend.

Betere luchtkwaliteit

Een groen dak met zonnepanelen zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit. Het vangt fijnstof op en zet CO2 om naar zuurstof. Dit creëert een betere en gezondere luchtomgeving voor uzelf. Evenals de verlaagde omgevingstemperatuur, wat hittestress in de zomer voorkomt doordat de plantjes de temperatuur lager houden.

Offertes vergelijken

1

Vul uw gegevens in als
postcode en type dakbedekking

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 2

Wij checken en matchen u met de beste leveranciers

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon 3

Ontvang vrijblijvende offertes en begeleiding subsidietraject

4

Akkoord met offerte,
alles in één keer geregeld

Vergelijk aanbieders groene daken

Groen dak onder zonnepanelen plaatsen

Een groen dak onder zonnepanelen aanleggen is relatief eenvoudig te realiseren. Belangrijk is wel dat de panelen 15 cm boven het groene dak staan. Dit om te voorkomen dat de plantjes van het dak boven de zonnecellen uitsteken aan de onderkant van de panelen, met als gevolg dat er minder stroom wordt opgewekt vanwege de schaduw die er dan voor hangt. Wanneer het een bestaand dak met zonnepanelen betreft, kan het eenvoudig zijn om het groendak aan te leggen met sedummatten. Deze zijn wat gemakkelijker op maat te snijden, waardoor u beter om de geïnstalleerde zonnepanelen heen kunt werken. Ook een sedumcassette kan op maat gezaagd worden, maar is iets minder eenvoudig dan bij de rollen groendak. Staan de zonnepanelen op een hellend dak of een plat dak? In beide gevallen kan er groendak op aangelegd worden, tenzij de hellingsgraad boven de 35 graden uitkomt. Dan moet er op maat gekeken worden naar welke hulpmiddelen er nodig zijn om de plantjes niet te laten verschuiven.

Subsidie groen dak zonnepanelen

Groendak nog voordeliger

Een groen dak met zonnepanelen bespaart u kosten op de vaste lasten, vanwege het betere rendement op de zonnepanelen en de verhoogde isolatiewaarde. Maar ook op de aanschaf van een groendak kunt u besparen. Met een groen dak subsidie krijgt u tot wel 50% vergoeding op de totaalkosten!

Hoeveel subsidie op uw groendak?

Er zijn op moment geen landelijke subsidies voor groene daken met zonnepanelen beschikbaar. Daarom zijn er heel veel gemeenten, en soms zelf provincies, die dit wél aanbieden! Bent u benieuwd of er ook in uw gemeente een subsidie beschikbaar is? Vraag vrijblijvende offertes aan en ontvang advies!
Groen dak zonnepanelen

Groen dak in combinatie met zonnepanelen

Een groen dak in combinatie met zonnepanelen is dus een uitstekende keuze, zowel voor het milieu als voor uw eigen portemonnee. Maar hoeveel kost een sedumdak? Dit verschilt natuurlijk per leverancier, maar hangt ook af van het type dakbedekking dat u heeft liggen en om welke dakoppervlakte het gaat: hoe meer vierkante meters, des te goedkoper het wordt. Gemiddeld kunt u rekening houden met een prijs voor groendak van €40,- tot €75,- per vierkante meter. Dit is inclusief de benodigde lagen die optioneel onder het groene dak aangelegd moeten worden, maar exclusief plaatsing. Wilt u liever niet het groen dak zelf aanleggen? Dan bedragen de kosten ongeveer €60,- tot €100,- per vierkante meter. Op al deze kosten kunt u dus een subsidie krijgen met een vergoeding tot wel 50%!