Logo SedumdakenLoket groen

Waarom uw verzekeraar graag wilt dat u een sedumdak aanlegt

Sedumdak van bovenaf

Steeds meer verzekeraars raden aan om een sedum dakbedekking aan te leggen, denk hierbij aan de ASN, Rabobank, ASR, Interpolis en meer. Maar waarom is een sedumdak dan zo positief en wat is het belang van de verzekeraar hierin? Wij zetten dit voor u op een rij. 

Verzekeraar blij met sedumdak

Met een woonverzekering dekt u schades die veel voorkomen aan een woning, denk hierbij aan bijvoorbeeld brand- of waterschade. Indien u schade heeft, wordt dit vergoed door de verzekeraar. Maar zij willen op hun beurt natuurlijk zo min mogelijk schades uitkeren, om de kosten laag te houden. Daarom worden verzekeraars blij van de voordelen van een sedumdak. Deze beperken namelijk de kans op dakschade, waterschade en brandschade.

Sedum verlengt levensduur van het dak

De groene laag vegetatie van het sedumdak, de sedumplantjes zelf, beschermen het dak tegen UV-stralingen en andere weersinvloeden zoals hagel en wind. Hierdoor wordt de levensduur van uw dakbedekking verlengd. 

Regenwater opvangen met groen dak

Groen dak absorbeert regenwater, zowel in de substraat als de sedumplanten zelf. De vetplanten slaan dit water op in hun bladeren, waardoor de waterafvoer bij u in de buurt bij hevige regenbuien minder water in één keer hoeft te verwerken. Door de beperking van wateroverlast, heeft u ook minder waterschade thuis.

Sedumdak werkt brandvertragend

Een ander voordeel van dat sedumdaken water opslaan, is dat het hierdoor ook brandvertragend werkt. Door de wateropslag in de plantjes is de dakbedekking vrijwel altijd wat vochtig en kan het sedumdak hierdoor moeilijker in brand vliegen. Uit onderzoek is gebleken dat de kans op brandschade met een sedumdak tot wel 24x kleiner is dan bij een standaard bitumen dakbedekking zonder sedum. 

Is een sedumdak verzekerd?

Bij veel verzekeraars kunt u uw sedumdak verzekeren met een woonhuis- of inboedelverzekering. Wat voor u de beste keus is, is afhankelijk per situatie. Neem hiervoor contact op met een verzekeringsadviseur. Benieuwd hoeveel uw sedumdak kosten bedragen en/of dat er een sedumdak subsidie in uw gemeente loopt? Vraag vrijblijvend een offerte aan via onze website!

Deel dit artikel:

Lees meer

Bemesten van sedumdak

Moet een sedumdak bemest worden?

Een sedumdak heeft niet veel onderhoud nodig. De vetplantjes zijn zo sterk, dat ze extreme weersomstandigheden kunnen overleven. Hierdoor is het in principe niet nodig om een sedumdak te bemesten.

Lees verder »