Logo SedumdakenLoket groen

Sedumdak op bitumen dak

Sedumdak op bitumen dak

Overweegt u het aanleggen van een sedumdak? In veel gevallen kan dit bovenop het bestaande dak worden geplaatst en hoeft de dakconstructie dus niet vervangen te worden. Platte daken zijn hierin ideaal. In de meeste gevallen betreft dit materiaal van bitumen, PVC of EPDM. Wanneer het een wat ouder dak is en zwart-grijs van kleur, is de kans groot dat het om bitumen gaat. Een sedumdak op bitumen is dan ook een goede combinatie!

Voordelen van bitumen dakbedekking

Bitumen is op veel Nederlandse daken terug te vinden. Het is een variant van dakleer en veelal bij platte sedumdaken terug te vinden. Bitumen zorgt voor een waterdichte dakbedekking, is relatief goedkoop en een eventuele reparatie is eenvoudig uit te voeren bij dit materiaal. Het is gemaakt van aardolie met polyester en glasvlies. In nieuwe bitumen dakbedekkingen zit tevens steeds vaker gerecycled materiaal verwerkt; een duurzame keuze dus! De gemiddelde levensduur van bitumen bedraagt 20 à 30 jaar en met een sedumdak erop, kunt u dit zelfs verdubbelen! Het groen dak beschermt namelijk de onderliggende dakbedekking.

Sedumdak op bitumen

Een bitumen dak wat al wat ouder is, is niet wortelbestendig. Een wortelwerend folie onder het sedumdak zorgt er al voor dat het dak direct wortelbestendig is en dus niet vervangen hoeft te worden. Wanneer het oude bitumendak wel aan vervanging toe is, is EPDM het ideale alternatief. Dit materiaal is altijd wortelbestendig en gaat langer mee dan bitumen: in totaal wel 50 jaar! Een sedumdak op EPDM is dan ook uitermate geschikt voor deze vetplantjes. Qua kosten voor een EPDM dakbedekking kunt u rekening houden met tussen de €25,- en €45,- per vierkante meter. Dankzij de langere levensduur, al helemaal in combinatie met een sedumdak, verdient u vanzelf terug op de sedumdak kosten met deze duurzame keuze.

Deel dit artikel:

Lees meer