Logo SedumdakenLoket groen

Moet een sedumdak bemest worden?

Bemesten van sedumdak

Een sedumdak heeft niet veel onderhoud nodig. De vetplantjes zijn zo sterk, dat ze extreme weersomstandigheden kunnen overleven. Hierdoor is het in principe niet nodig om een sedumdak te bemesten. Maar om de planten toch zo gezond mogelijk te houden en te kunnen laten groeien, is het raadzaam om de sedum dakbedekking een keer per jaar te bemesten met organische meststoffen. Dit bevordert de ontwikkeling van de plantjes en zorgt voor een sterk wortelstelsel. Hierdoor heeft het groendak minder kans op erosie, onkruid en uitval, wat zorgt voor een lange levensduur van het sedumdak.

Wanneer sedumdak bemesten?

Het bemesten van het sedumdak doet u het beste in het voorjaar. Optioneel kan er aan het eind van de zomer / begin van het najaar nog een tweede keer bemest worden. Het groendak dient geen extra voeding te krijgen in de winter en/of zomer. Wanneer uw substraatlaag bestaat uit substraatplaten van steenwol, raden we aan om in ieder geval twee keer per jaar te bemesten.

Waarmee groendak bemesten?

Er zijn speciale, organische mestkorrels voor sedumdaken op de markt. Ons advies is om hier gebruik van te maken bij het bemesten van het groendak. Deze meststoffen hebben een speciaal omhulsel dat reageert op het vochtgehalte van het sedumdak, in combinatie met de temperatuur. Hierdoor wordt er precies de juiste hoeveelheid voeding afgegeven, gedurende een lange periode.

Deel dit artikel:

Lees meer