Logo SedumdakenLoket groen

Kan een sedumdak op EPDM?

Sedumdak op EPDM dakbedekking

Of het nu een plat dak of een schuin dak (tot 35° helling) betreft, op de meeste daken kan een sedumdak aangelegd worden. Een lichtgewicht groendak vraagt tevens niet veel van de sterkte van uw dakconstructie, om het geheel te kunnen dragen. Maar wat moet er op het dak onder de sedum planten worden gelegd en welke dakbedekkingen zijn geschikt? In dit artikel behandelen we een van de populairste dakbedekkingen: EPDM.

Sedumdak op EPDM

Een EPDM dakbedekking met sedumdak is de ideale combinatie! Europese EPDM is namelijk wortelwerend, waardoor het bestand is tegen de wortelgroei van sedum plantjes. Zo hoeft u bij het aanleggen van het sedumdak niet eerst een wortelwerend folie aan te brengen. Dat scheelt weer in de totaalkosten van het sedumdak! Verder is het uiteraard van belang dat de dakbedekking waterdicht is. Controleer voor het aanleggen van groendak op EPDM dus goed of er geen beschadigingen te zien zijn. Dakbedekkingen die niet geschikt zijn voor sedum, zijn o.a. zinken daken, golfplaten en daken met dakpannen.

Levensduur EPDM dakbedekking verlengd met sedum dak

De levensduur van uw EPDM dakbedekking wordt verlengd wanneer u hier een sedumdak op plaatst. Dit heeft te maken met de extra lagen die u bovenop EPDM aanbrengt. Niet alleen de sedum planten zelf, maar ook de substraat en drainage voor de complete sedumdak opbouw. Hiermee verlengt u de levensduur van uw dakbedekking minimaal 50 jaar! Belangrijk daarbij is wel dat alles op correcte wijze wordt aangelegd, om lekkage te voorkomen.

Deel dit artikel:

Lees meer

Bemesten van sedumdak

Moet een sedumdak bemest worden?

Een sedumdak heeft niet veel onderhoud nodig. De vetplantjes zijn zo sterk, dat ze extreme weersomstandigheden kunnen overleven. Hierdoor is het in principe niet nodig om een sedumdak te bemesten.

Lees verder »