Logo SedumdakenLoket groen

Is een sedumdak isolerend?

Sedumdak op bitumen dak

In de winter willen we de warmte binnenhouden en in de zomer de hitte buiten houden. Een goed geïsoleerd huis helpt hier natuurlijk bij. Maar wist u dat dit ook een van de voordelen van een sedumdak is? Dakisolatie met sedum is een relatief goedkope manier om de isolatie van uw woning te verbeteren. 

Isolatiewaarde sedumdak

Een sedumdak heeft een gemiddelde isolatiewaarde van 0,3 of meer. Dit is wel afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gebruikte materialen en de dikte van het sedum. Daarnaast is de isolatiewaarde van het groendak in de winter ook afhankelijk van de vochtigheid van de verschillende lagen in de sedumdak opbouw. In de zomer is het isolerende effect altijd op zijn best, doordat de beplanting en de andere lagen dan droog zijn en de warmte hier weerkaatst kan worden. Hoe meer vocht in de sedum dakbedekking, des te lager de isolatiewaarde dus. 

Sedumdak kosten

Bent u benieuwd naar de kosten van een sedumdak? Vraag bij ons een offerte aan en ontvang snel een kostenoverzicht voor uw groen dak. Daarnaast wordt er informatie gedeeld over de sedumdak subsidies in uw gemeente en tips over sedumdak laten aanleggen of zelf groen dak aanleggen.

Deel dit artikel:

Lees meer

Bemesten van sedumdak

Moet een sedumdak bemest worden?

Een sedumdak heeft niet veel onderhoud nodig. De vetplantjes zijn zo sterk, dat ze extreme weersomstandigheden kunnen overleven. Hierdoor is het in principe niet nodig om een sedumdak te bemesten.

Lees verder »