Logo SedumdakenLoket groen

DUMAVA subsidieregeling voor sedumdak

DUMAVA subsidieregeling bij sedumdak

Veel gemeenten en provincies subsidiëren het aanleggen van groene daken. Sinds 18 september 2023 heeft de Rijksoverheid hier ook stappen in gezet met het openstellen van de DUMAVA subsidieregeling.

Komt u in aanmerking voor de DUMAVA subsidieregeling?

De DUMAVA regeling richt zich op eigenaren van maatschappelijk vastgoed. Het gaat hierbij om eigenaren van gebouwen in de zorgsector, het onderwijs of de (decentrale) overheid. Met deze subsidieregeling heeft u de kans om maatregelen te treffen die het energieverbruik en de CO2-uitstoot verminderen. Heeft u de ambitie om uw school, cultureel centrum, buurthuis of ander maatschappelijk gebouw te verduurzamen? Met deze regeling profiteert u ook nog eens extra van de financiële voordelen.

Duurzame maatregelen

Een van de maatregelen die in aanmerking komt voor subsidie is de aanleg van een sedumdak. Zo wordt de investering in een groen dak nog aantrekkelijker. Naast het aanleggen van een groen dak of sedumdak, kunt u ook kiezen voor slimme meters, warmtepompen, LED-verlichting en andere duurzame maatregelen. Door een maximum van drie duurzame maatregelen te combineren is het mogelijk een hogere subsidie aan te vragen.

Voorwaarden DUMAVA subsidieregeling

Maatschappelijk vastgoed in eigendom hebben is de belangrijkste voorwaarde om in aanmerking te komen voor de DUMAVA subsidieregeling. Daarnaast moet uw organisatie de status hebben van een maatschappelijke instelling. De verduurzamingsmaatregelen dient u op basis van een vooraf opgesteld energieadvies uit te voeren. De maatregelen treft u binnen twee jaar na het ontvangen van de subsidie of binnen drie jaar als het gaat om een integraal project.

Advies over een sedumdaksubsidie

De kosten van het aanleggen van sedum dakbedekking verschillen per leverancier. Met de DUMAVA-subsidie verlaagt u deze kosten. Wij voorzien u van informatie over de voorwaarden van deze subsidie. Vraag bij ons gratis verschillende offertes aan en vergelijk de aanbiedingen in combinatie met een advies over de sedumdak subsidie.

Deel dit artikel:

Lees meer

Bemesten van sedumdak

Moet een sedumdak bemest worden?

Een sedumdak heeft niet veel onderhoud nodig. De vetplantjes zijn zo sterk, dat ze extreme weersomstandigheden kunnen overleven. Hierdoor is het in principe niet nodig om een sedumdak te bemesten.

Lees verder »